Poliisi valvoi raskasta liikennettä 24 h Oulun poliisilaitoksen alueella

12.5.2021 12.12
Uutinen

Poliisi valvoi raskasta liikennettä tehostetusti 24 tunnin ajan. Valvonta alkoi tiistaina 11.5. kello 06:00 ja päättyi keskiviikkona 12.5. kello 06:00. Valvontajakso oli samalla osa ROADPOL Operation Truck & Bus -valvontateemaa ja siihen osallistuivat kaikki poliisilaitokset.

Kajaanin liikenneryhmä tarkasti raskaanliikenteen valvontamaratonissa 11 kpl raskaanliikenteen ajoneuvoa. Joukossa oli muutama ulkomaalainen ajoneuvoyhdistelmä. Asiat olivat kunnossa niin ajoneuvojen kuntopuolella kuin kuorman varmistamisen osalta. Ajo- ja lepoajoissa havaittiin yksi rikkomus, josta kirjoitettiin sakko.

 

Oulun seudulla tehtiin 19 kpl teknistä tienvarsitarkastusta raskaan liikenteen valvontaryhmän toimesta. Ajoneuvoissa oli pieniä ajoneuvon kuntoon liittyviä vikoja, joista selvittiin kirjallisilla huomautuksilla. Ajo- ja lepoaikojen osalta tuloksena oli kaksi ajo- ja lepoaikasakko ja yksi kirjallinen huomautus. Huomattavasti ylikuormasta jouduttiin kirjoittamaan ilmoitus, josta saattaa seurata autoilijalle yli 6000 € hallinnollista maksua. Lisäksi raskaan liikenteen valvonnan yhteydessä paljastettiin yksi huomattava ylinopeus.

 

Jokilaakson alueella liikenneryhmä teki 12 tarkastusta valtatie 28:lla. Rikkomusten osalta havaittiin, että useamman ajoneuvon osalta vanhoissa piirtureissa käytössä ollut kiekko oli ollut liian pitkään käytössä, eli samalla kiekolla oli ajettu useampi päivä lainsäädännön vastaisesti. Seuraamuksina kokonaisuudessaan oli kaksi sakkoa, ja muiden pienempien rikkomusten osalta kuljettaja selvisi huomautuksella.

 

Koillismaalla liikenneryhmä suoritti tarkastuksen kahdeksalle raskaalle ajoneuvolle. Tarkastuksissa todettiin yksi ylikuorma, josta kirjattiin ilmoitus ylikuormasta ja kuljettajalle sakko. Lisäksi toisen ylikuorman osalta todettiin ylittyneen ns. tekniset massat, josta seurauksena annettiin sakko. Yhteensä neljä ajoneuvoa kävi puntarilla. Ajo- ja lepoaikojen osalta jouduttiin yhdelle kuljettajalle kirjoittamaan sakko ja toiselle kirjallinen huomautus. Valvonnassa paljastui myös sitomaton kuoma, jossa kuormana oli polttoöljysäiliö. Tämän seuraamuksena kuljettajalle annettiin sakko. Lisäksi todettiin myös muutama ylinopeus muun liikenteen osalta.

 

Valvontaa kohdennettiin erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon sekä kuorman varmistamiseen, joissa puutteita todetaan edelleen eniten.

 

Kainuu Liikenne Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen
Oulun poliisilaitos
liikennerikokset
liikennevalvonta
raskas liikenne