Poliisi valvoo juhannusliikennettä tehostetusti

23.6.2021 11.27
Uutinen

Sisä-Suomen poliisi on huolestunut liikenteessä tapahtuneista liikenneonnettomuuksista ja rattijuopumusten määrästä. Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti juhannuksen aikana.

Juhannuksen aikaan liikenteessä on normaalia enemmän liikkujia. Poliisi valvoo tehostetusti juhannusliikennettä 24.-27. kesäkuuta eri tieosuuksilla.

– Valvomme meno- ja paluuliikenteessä erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja ylikomisario Jari Näkki. 

Valvontaa tehdään tieliikenteen lisäksi juhannuksena myös vesillä. Valvonnalla pyritään ensisijaisesti vähentämään ruorijuopumuksia ja lisäämään pelastusliivien käyttöä.

– Vesillä hukkuneista lähes kaikki olisivat pelastuneet, mikäli olisivat käyttäneet pelastusliivejä ja olisivat olleet selvin päin. Nautitaan vesillä liikkumisesta turvallisesti ja selvinpäin sekä pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme, muistuttaa Jari Näkki.

Päihtyneet kuljettajat aiheuttavat vaaratilanteita liikenteessä

Liikenneonnettomuuksista on tänä vuonna menehtynyt Sisä-Suomen alueella 13 henkilöä, viime vuonna samaan aikaan menehtyneitä oli 9 henkilöä. 

– Kenenkään ei pidä tarttua rattiin päihteiden vaikutuksen alaisena eikä mennä päihtyneen kuljettajan kyytiin. Mikäli havaitset päihtyneen henkilön liikenteessä, ilmoita asiasta hätäkeskukseen, kehottaa Näkki. 

Poliisi muistuttaa, että pienikin määrä alkoholia veressä huonontaa ajokykyä ja nostaa onnettomuusriskiä. Useampana peräkkäisenä päivänä käytetty alkoholi saattaa vaikuttaa siten, ettei ajoon lähtevä kuljettaja välttämättä tiedosta omaa tilaansa. Tapauskohtaisesti promilleja voi olla veressä vielä paljonkin.

Juhannuksen viettoa valvotaan myös kaupungissa ja taajamissa

Poliisi valvoo juhannuksen aikaan normaalisti myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta koko poliisilaitoksen alueella sekä maaseudulla, että taajamissa. 

– Juhannus on poliisille kiireistä aikaa myös kaupungeissa ja taajamissa. Lämmin sää useimmiten myös lisää poliisin tehtävämääriä. Olemme varautuneet kiireisiin päiviin koko Sisä-Suomen alueella, kertoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Harri Nojonen. 

Keski-Suomi Liikenne Pirkanmaa Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Sisä-Suomen poliisilaitos
juhannus
liikenne
liikenneturvallisuus
vesiliikenne