Poliisi valvoo koulujen alkamisen liikennettä

5.8.2021 15.50
Uutinen

Koulut alkavat Itä-Suomessa ensiviikolla ja koulun alkamispäivä vaihtelee eri kunnissa. Poliisi valvoo tulevan kahdenviikon aikana liikennettä erityisesti koulujen lähistöllä ja suojateillä.

- Kiinnitämme erityistä huomiota ajoneuvojen nopeuksiin, kevyen liikenteen käyttäytymiseen, liikennevalojen noudattamiseen risteyksissä, turvalaitteiden käyttöön, sekä muihin tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä, sanoo komisario Seppo Porokka Itä-Suomen poliisilaitoksesta.

- Käytämme voimavaroja koko Itä-Suomen alueella koulujen lähistön liikennevalvontaan. Koulujen alkamisaika ja päättymisaika ovat tietysti ne tärkeimmät valvonta-ajat. Poliisi näkyy liikenteessä mahdollisimman paljon ja puuttu kaikenlaiseen ei-toivottuun liikennekäyttäytymiseen, Porokka kertoo.

Ajatuksena on, että muistutamme olemassaolollamme siitä, että nyt on taas se hetki, kun uusia pieniä koululaisia tulee liikenteeseen. Poliisi turvaa näkyvällä valvonnalla kouluteitä, niin että niillä olisi kaikkien mahdollisimman turvallista kulkea.
- Haluamme muistuttaa kaikkia tielläliikkujia, että nyt on se aika vuodesta, kun liikenteessä pitää olla erityisen tarkkaavainen. Liikenteeseen ilmestyy paljon lapsia, jotka ovat uusia tienkäyttäjiä ja saattavat liikkua yllätyksellisesti eli hiljennä ajonopeutta aina lapsen nähtyäsi. Pidetään yhdessä huolta, että lapsilla on turvallinen koulutie, Porokka sanoo. 

Valvonnasta tehdään julkaisuja sosiaaliseen mediaan      

Teeman aikana poliisi viestii aktiivisesti Itä-Suomen poliisilaitoksen some-kanavilla. Erityisesti pyritään tuomaan esille mahdolliset vaaranpaikat, sekä liikenneturvallisuutta parantaneet tai huonontaneet teot valistavalla teemalla. 
Oheiset aihetunnisteet on valittu siten, että meidän päivitykset nousevat esiin myös näitä aiheita seuraavien uutisvirrassa. 
#poliisiIS #poliisi #ajahiljaa #koululainen #ekaluokka #ekaluokkalainen #koulumatka #koulutie #ylinopeus #varovasti #liikenteessä

Valvontajakson tuloksista kerrotaan tiedotteella viikolla 34.
 

Etelä-Savo Itä-Suomen poliisilaitos Liikenne Pohjois-Karjala Pohjois-Savo Uutinen
Itä-Suomen poliisilaitos
alakoululaiset
liikennevalvonta