Poliisi valvoo koulujen päättäjäisviikonlopun juhlintaa

3.6.2021 10.22
Uutinen

Poliisi valvoo järjestystä ja turvallisuutta erityisesti kaupunkien ja kylien keskustoissa ja nuorten suosimilla paikoilla koko Sisä-Suomen alueella. Valvonnalla pyritään estämään onnettomuuksia sekä rikoksia, jotka kohdistuvat juhliviin nuoriin.

Juhli vastuullisesti

Vaikka koulun päättyminen ja loman alkaminen on juhlan paikka, turhia riskejä päihteiden kanssa ei kannata ottaa. Poliisi pyytää aikuisia seuraamaan lastensa tekemisiä ja muistuttamaan heitä vastuullisesta juhlinnasta. Lapsiin kannattaa pitää yhteyttä illan mittaan, ja jos oma lapsi on pois kotoa, vanhempien kannattaa olla tavoitettavissa puhelimella. 

Poliisin lisäksi kaduille jalkautuu esimerkiksi nuorisotyön tekijöitä. Apua saa siis tarvittaessa, ainakin soittamalla 112:een.

Alkoholin käyttö alaikäisenä ei kannata

Vaikka poliisi ensisijaisesti neuvoo ja kehottaa, alaikäisen hallussa olevasta alkoholista seuraa sakko ja ilmoitus huoltajille sekä lastensuojeluviranomaisille. 

Myös koronatilanteen vuoksi annetut ohjeet ja rajoitukset kannattaa porukalla kokoontuessa vielä pitää kirkkaana mielessä.

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa lauantai-illan kulusta Twitter-tilillään @Sisupoliisi.

Keski-Suomi Pirkanmaa Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Sisä-Suomen poliisilaitos
kouluikäiset
lapset
nuoret
päihteet
yleinen järjestys