Poliisi valvoo tänään alkavaa Kuopiorock-tapahtumaa

Julkaisuajankohta 28.7.2022 9.36
Uutinen

Poliisi on mukana muiden viranomaisten sekä tapahtuman järjestäjien kanssa turvaamassa tänään 28.7.2022 Väinölänniemellä alkavan Kuopiorockin kulkua.

Ylikomisario Markus Taskinen suosittelee Kuopiorockiin osallistuvia tutustumaan turvallisuusohjeisiin tapahtuman järjestäjän nettisivulla ja käyttäytymään annettujen ohjeiden mukaan. Lisäksi tapahtumapaikalla tulee noudattaa järjestäjien, järjestyksenvalvojien ja viranomaisten antamia ohjeita. 

Aiempina vuosina itse huvialueella on järjestys säilynyt hyvin, mutta huvialueen ulkopuolella on ollut häiriöitä ja joitain tappeluja. Poliisi valvoo erityisesti huvialueen ulkopuolisia alueita. Taskinen muistuttaa, että Väinölänniemen välittömässä läheisyydessä olevia vesialueita on määritelty myös huvialueeksi, eikä alueella saa tapahtuman aikana veneillä. Poliisilla on myös venepartio tapahtuman aikaan valvomassa vesiliikennettä.

Viime vuosina Kuopiorock on sujunut poliisin kannalta rauhallisesti. Festivaalialueelta ja sen välittömästä läheisyydestä on kirjattu viime vuosien aikana tapahtuman kokoon ja väkimäärään nähden pieni määrä rikosilmoituksia ja päihtymyksestä tai häiriöistä aiheutuneita kiinniottoja.

‒ Rokkiväki on osannut aiempina vuosina juhlia ja käyttäytyä hyvin. Toivotaan, että sama linja jatkuu tänäkin vuonna, Taskinen toteaa. 

Itä-Suomen poliisilaitos Kuopio Pohjois-Savo Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta