Poliisi varoittaa Microsoft huijaussoitoista

8.1.2021 14.08
Uutinen

Kaakkois-Suomen poliisi varoittaa Microsoft huijauksista, joissa soittaja on esittäytynyt Microsoftin teknisenä tukena ja tiedustellut puhelimessa pankki- ja henkilötietoja. Poliisi haluaa muistuttaa, että pankkitunnus- tai henkilötietoja ei pidä koskaan luovuttaa, jos ei ole varma vastaanottajasta.

Kaakkois-Suomen poliisille on tehty vuoden alussa pari ilmoitusta Microsoft huijauksista, joissa soittaja on esittäytynyt Microsoftin teknisenä tukena ja tiedustellut puhelimessa pankki- ja henkilötietoja. 

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnustietoja tai henkilötietoja ei pidä koskaan luovuttaa, jos ei ole varma vastaanottajasta. Viranomaiset, rahalaitokset tai muut asialliset tahot eivät koskaan kysy tällaisia tietoja puhelimitse.

Jos olet epävarma, onko kyseessä huijaus, sulje puhelu ja soita viranomaisen tai yrityksen omaan viralliseen numeroon. Väärinkäytösepäilyssä kannattaa sulkea pankkikorttisi pankin palvelussa ja tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille.

Kuljettaja ajoi huumaantuneena Lappeenrannassa

Poliisi tavoitti torstaina liikennevalvonnan yhteydessä Etelä-Karjalassa henkilöauton kuljettajan, jonka epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Poliisi tavoitti kuljettajan Lappeenrannan keskustassa.
 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
huijaus
rikosasiat