Poliisilla kiireinen viikko Sisä-Suomen alueella

6.7.2021 15.20
Uutinen

Viime viikko oli poliisille kiireinen koko Sisä-Suomen alueella. Viikonlopun aikana tehtäviä oli edeltävää juhannusviikonloppua enemmän, mm. useita päihtyneitä kuljettajia on tavattu liikenteestä.

Päihtynyt kuljettaja Akaassa

Poliisipartio valvoi liikennettä Akaassa 29.6.2021 kello 20.45 ja pysäytti ajoneuvon kuljettajan tarkastusta varten Pätsiniementiellä. Kuljettajalla oli vaikeuksia puhaltaa poliisin seulonta-alkometriin ja vasta kolmas puhallus onnistui. Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman ja hänet kuljetettiin verikokeisiin veren alkoholipitoisuuden selvittämiseksi. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. 

Kuljettaja ajoi ojaan päihtyneenä Hämeenkyrössä

Poliisi sai 1.7. 2021 kello 03.00 Hätäkeskuksen kautta tehtävän, jossa kuljettaja oli ajanut ojaan Hämeenkyrön Häijääntiellä. Kuljettaja oli soittanut itse Hätäkeskukseen. Tapahtumapaikalla poliisille selvisi, että ajoneuvo oli ensin ajanut oikealle tienpientareelle, jonka jälkeen tehnyt voimakkaan kurvin vasempaan ja osuneen tien vasemmalla puolella olevaan kaiteeseen. Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman ja hänet toimitettiin sairaalaan. Kuljettaja loukkaantui ulosajossa lievästi, auton etuosan vaurioituessa pahoin. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Päihtynyt kuljettaja nukahti rattiin Jyväskylässä

Hätäkeskus antoi poliisille tehtäväksi 1.7. 2021 noin kello 05.00 tehtävän, jossa kuljettaja oli nukahtanut rattiin asioidessaan ravintolaliikkeen autokaistalla. Poliisi tapasi henkilön, joka nukkui kuljettajan paikalla. Kuljettaja herätettiin ja hän puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Kuljettajalla oli ajokiellossa ja hän oli syyllistynyt kulkuneuvon kuljettamiseen kerran aiemmin vuoden sisällä. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

Kuljettaja ajoi päin puuta Jämsässä

Poliisi sai Hätäkeskuksen kautta 3.7.2021 tehtävän Jämsän keskusta-alueelle, jossa ajoneuvo oli suistunut ajoradalta. Paikalla poliisille selvisi, että kuljettaja oli ajanut ylinopeutta ja törmännyt päin puuta. Kuljettaja loukkaantui törmäyksessä lievästi ja ajoneuvon etuosa vaurioitui. Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman ja hänet toimitettiin sairaalaan saamaan hoitoa. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Kovaa ylinopeutta Kangasalla

Tampereen liikenneyksikön partio valvoi liikennettä Kuhmalahdentiellä Kangasalla 4.7.2021. Kello 14.39 partio havaitsi ylinopeutta ajavan moottoripyörän, jolle mitattiin nopeudeksi 154km/h. Partio ilmoitti ylinopeutta ajavasta moottoripyörästä takana olevalle partiolle, joka mittasi moottoripyörän nopeudeksi 214km/h, nopeusrajoituksen ollessa tieosuudessa 80mk/h. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Keski-Suomi Liikenne Pirkanmaa Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Sisä-Suomen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikenneturvallisuus
ylinopeus