Poliisilla on ollut yön yli kestänyt tehtävä liittyen epäiltyyn väkivaltarikokseen ja räjähteisiin Juupajoella Pirkanmaalla

25.10.2021 11.02
Uutinen

Poliisi on ottanut yhden miehen kiinni epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, räjähderikoksesta, huumausainerikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Kiinniottoa edelsi sunnuntai-iltana 24.10.2021 Juupajoella Pirkanmaalla käynnistynyt operaatio, joka jatkui yön yli. Väkivaltarikoksessa on loukkaantunut yksi henkilö.

Hätäkeskus välitti poliisille alkuillasta sunnuntaina 24.10. mahdollista väkivaltarikosta koskeneen tehtävän Juupajoella Pirkanmaalla. Tapahtumapaikalla poliisille selvisi, että epäilty väkivaltarikos oli tapahtunut todennäköisesti yksityisasunnossa ja yksi henkilö loukkaantunut teossa.

Poliisi pystyi yksilöimään kyseessä olevan kiinteistön, mutta asunnossa oleskelleeseen henkilöön ei saatu keskusteluyhteyttä. Paikalle saapui useita poliisipartioita sekä pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä ja poliisi eristi kiinteistön. Eristyksen aikana mies uhkasi räjäyttää hallussaan olleet räjähdysaineet, jos poliisi ei poistu paikalta.

Poliisi sai lopulta neuvotteluyhteyden kohdehenkilöön ja hänet otettiin käskytyksen jälkeen kiinni aikaisin maanantaiaamuna. Mies ei tehnyt kiinnioton yhteydessä vastarintaa. Asunnosta on löytynyt räjähteitä, jotka ovat poliisin hallussa.

Poliisi jatkaa tutkintaa tapahtumapaikalla ja asiasta tiedotetaan lisää, kun esitutkinnasta on uutta kerrottavaa.

Juupajoki Pirkanmaa Rikokset ja tutkinta Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen
Sisä-Suomen poliisilaitos
rikosasiat
räjähdysaineet