Poliisilla vilkas joulunaika Etelä- ja Keski-Savossa

Julkaisuajankohta 26.12.2023 13.57
Uutinen

Alueella ilmeni joulunpyhinä mm. useita omaisuusrikoksia

Jouluaattona hätäkeskukseen tuli ilmoitus käynnissä olevasta murrosta vapaa-ajan kiinteistöön Mikkelissä. Paikalle ehtinyt ilmoittaja seurueineen oli tavannut paikalta murtomiehet verekseltään. Murtomiehet olivat paenneet paikalta autolla, vahingoittaen samalla ilmoittajan seurueen autoja törmäten niihin käytössään olleella autolla. Myös murtomiesten auto oli vaurioitunut siten, että nämä joutuivat pakenemaan paikalta jalan. Paikalle saapuneet poliisipartiota tavoittivat etsintöjen perusteella epäillyt lähistöltä ja nämä otettiin kiinni epäiltynä mm. varkausrikokseen.

**

Joulupäivänä Mikkelissä tuli ilmi asuntomurto. Sandelsinkadulla oli murtauduttu omakotitaloon asukkaan ollessa muualla. Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena.

**

Joulupäivänä hätäkeskukseen tuli ilmoitus autopalosta Mikkelissä Parkkilantiellä. Paikalla havaittiin, että palanut auto oli Toyota Carina merkkinen ja auton omistaja asui Pieksämäellä. Poliisin selvittäessä asiaa ilmeni, että kyseinen auto oli anastettu Pieksämäeltä jouluaaton ja joulupäivänä välisenä aikana.

**

Tapaninpäivänä aamuyöllä poliisipartio pysäytti Mikkelissä Raatihuoneenkadulla auton tarkastusta varten. Auto kuljetti paikkakuntalainen nuori nainen, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 1.00 mg/l. Nainen kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka jälkeen hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun.

**

Jouluaattona myös Pieksämäellä ilmeni jo useita murtoja ja poliisi tavoitti kaksi epäiltyä henkilöä, jotka otettiin kiinni epäiltyinä varkausrikoksiin.

Murtosarjat jatkuivat Pieksämäen alueella kuitenkin myös joulupäivänä ja tapaninpäivänä ja Pieksämäeltä anastettiin mm. kaksi henkilöautoa. Anastetut henkilöautot ovat Citroen C4 rek RKG-519 ja Toyota Corolla rek TGL-524.

Lisäksi Varkaudesta anastettiin tapaninpäivänä valkoinen Honda CR-V henkilöauto rek CMC-140.

Havaintoja anastettujen autojen liikkeistä pyydetään ilmoittamaan suoraan hätäkeskukseen.

**

Tapaninpäivän vastaisena yönä hätäkeskukseen tuli ilmoitus Rantasalmelta. Ilmoittaja kertoi olleensa liikkeellä toisen henkilön kanssa, kun he olivat havainneet ulosajetun auton Haapaniementiellä ja auton luona miehen ja naisen.

Ilmoittaja kertoi, että he olivat pysäyttäneet oman autonsa tarkoituksenaan auttaa ojaan ajautuneita. Ilmoittaja kertoi havainneensa ulosajetun auton luona olleiden miehen ja naisen olevan päihtyneitä.

Yhtäkkiä ulosajetun auton luona ollut mies oli kaivanut puukon esille ja uhannut ilmoittajaa ja tämän seurassa ollutta toista henkilöä puukolla. Ilmoittaja ja hänen seurassaan ollut henkilö olivat paenneet paikalta juosten, jolloin puukolla uhannut mies ja tämän seurassa ollut nainen olivat anastaneet ilmoittajan käyttämän auton ja paenneet paikalta.

Paikalle saapui useita poliisipartioita ja hetken kuluttua naisen ja miehen anastama auto löytyi lähistöltä metsäautotieltä lumipenkkaan ajettuna. Auton ulosajopaikalta lähti metsään kahdet tuoreet kengänjäljet. Mikkelistä paikalle saapunut koirapartio jäljitti ulosajopaikalta paenneita ja tavoitti jonkin matkan päästä miehen ja naisen, jotka otettiin kiinni mm. törkeään ryöstöön epäiltyinä.

Etelä-Savo Itä-Suomen poliisilaitos Liikenne Mikkeli Pieksämäki Rantasalmi Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Varkaus