Poliisin esti nuorten välisen yhteenoton Espoossa

Julkaisuajankohta 19.12.2023 15.17
Uutinen

Nuorten välisen yhteenoton uhka, kovat ajonopeudet, veneisiin kohdistuneet varkaudet ja aseliike-tapauksen tutkinnan eteneminen täyttävät palstatilan Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen viikkotiedotteessa.

Poliisi esti nuorten yhteenoton Espoossa

Poliisi sai perjantaina 15.12. tiedon, jonka mukaan Espoon Matinkylässä olisi perjantai-iltana todennäköisesti luvassa nuorten välinen joukkotappelu. Ennakkotiedon perusteella alueelle saapuisi nuoria ainakin Vantaalta ja Helsingistä. 

Ennalta estävää työtä tekevät poliisit selvittivät asiaa iltapäivän mittaan, ja poliisi varautui toimimaan alueella aktiivisesti, jotta yhteenottoa ei tapahtuisi.

− Poliisi oli alkuillasta läsnä Matinkylässä useiden partioiden voimin. Tapasimme alueella useita kymmeniä nuoria, ja tarkastimme heistä noin 30. Yhden nuoren hallusta löytyi machete-veitsi. Yhteenottoa ei päässyt syntymään, ja lopulta nuoret hajaantuivat paikalta, kertoo komisario Tomi Partti.

Sula tie sai kuljettajat nostamaan nopeuksia Espoossa

Länsi-Uudenmaan autoilijoilla on viime viikkoina ollut haasteita talvisten ajokelien kanssa. Siinä, missä viime viikolla lunta tuprutti, toi viikonlopun lämmennyt sää asfaltin esiin isoimmilla teillä. Tämä sai poliisin nopeustutkat värähtelemään.

− Lauantaina 16.12. pääväylät olivat sulia ja osin märkiäkin. Liikennevalvontaryhmä havaitsi Espoossa Kehä III:lla Bembölen kohdalla nuoren mieskuljettajan, jonka nopeus nousi 153 kilometriin tunnissa, vaikka rajoitus olisi sallitus vain 80 kilometriä tunnissa. Toisen törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen partio kirjasi oli Länsiväylällä Espoonlahdesta kohti Helsinkiä. Sielläkin ratissa oli nuori mies, jonka nopeus kohosi 143 kilometriin tunnissa kahdeksankympin alueella, kertoo komisario Hannu Kontola.

Veneet varkaiden kohteena tällä kertaa Kirkkonummella

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti marraskuussa, että Espoossa ja Siuntiossa talvisäilytyksessä olleista veneistä oli anastettu esimerkiksi perämoottorin periä sekä perävetolaitteita. Nyt samoja osia on viety Kirkkonummelta.

− Poliisi tutkii varkauksina useita tapauksia, jotka ovat kohdistuneet Linlon venesataman yhteydessä talvisäilytyksessä olleisiin veneisiin. Niistä on viety esimerkiksi perämoottorin vetolaitteita ja potkureita marraskuun lopun ja joulukuun puolivälin välisenä aikana, kertoo rikosylikonstaapeli Jari Saarelainen.

Veneiden talvisäilytyspaikkojen yhteydessä tapahtuvasta epäilyttävästä toiminnasta voi ilmoittaa hätäkeskukseen. Mahdolliset muut havainnot varkauksiin liittyen voi puolestaan toimittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen: vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

Aseliikkeeseen Lohjalla murtautuneet miehet on vangittu

Viime viikon viikkotiedotteessa Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi Lohjalla tapahtuneesta aseliikkeen murrosta. Poliisi otti molemmat rikoksesta epäillyt miehet kiinni pian monipolvisen tapahtumasarjan jälkeen. 

− Tapauksen tutkinta etenee, ja rikosnimikkeet pysyvät samoina. Käräjäoikeus päätti molempien miesten vangitsemisesta, kertoo rikoskomisario Rauli Salonen.

Liikenne Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin ennalta estävä toiminta Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen