Poliisin läsnäolo rauhoitti rikos- ja häiriöalttiita kohteita Helsingissä

Julkaisuajankohta 4.12.2023 14.43
Uutinen

Helsingin poliisi jalkautui aktiivisesti ihmisten pariin marras-joulukuun vaihteessa tehostetun valvonnan muodossa. Valvonnan ansiosta poliisi paljasti muutamia huumausainerikoksia, mutta kohteet todettiin pääsääntöisesti rauhallisiksi.

Helsingin poliisi valvoi tehostetusti Helsingin häiriökohteita 13.11.–3.12.2023. Tällaisia ovat esimerkiksi joukkoliikenteen isommat asemat ja paikat, joissa liikkuu tavallista enemmän ihmisiä.

Valvonnassa keskityttiin erityisesti viikonloppuihin ja iltoihin, ja kohteet valittiin poliisin omien tietojen ja sidosryhmiltä saadun palautteen perusteella.

Valvonnan aikana monet kohteista todettiin pääsääntöisesti rauhallisiksi, ja poliisi poisti joitain yksittäisiä järjestyshäiriöitä aiheuttaneita henkilöitä kauppakeskuksista, asemien ympäristöstä tai julkisen liikenteen kulkuvälineistä. Lisäksi poliisi paljasti huumausainerikoksia.

– Palaute valvonnasta sidosryhmiltä oli hyvää. Yleinen kokemus oli se, että poliisin jalkautuminen kohteisiin ja näkyvä läsnäolo rauhoitti monia rikos- ja häiriöalttiita kohteita huomattavasti, komisario Hanna Kiiskinen kertoo.

Valvontaan osallistuneita sidosryhmiä olivat HSL, Kaupunkiliikenne, VR, Helsingin kaupungin nuorisotyö sekä Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitokset.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta