Poliisin lupapalvelut Vantaalla ovat pahoin ruuhkautuneet

Julkaisuajankohta 4.3.2022 14.14
Uutinen

Poliisin lupapalvelut Vantaalla ovat pahoin ruuhkautuneet. Odotusajat ilman ajanvarausta Vantaalla ovat olleet jopa tunteja, sillä lupapalvelupisteisiin on tullut tavallista enemmän asiakkaita ilman etukäteen varattua aikaa.

Myös Helsingin poliisilaitos ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ovat kertoneet julkisuuteen, että lupapalvelupisteet Helsingissä ja Espoossa ovat ruuhkautuneet.

– Passia ja henkilökorttia ei kannata hakea seuraavien päivien aikana ellei se ole välttämätöntä, sillä ilman etukäteen varattua aikaa lupapalvelupisteessä saattaa joutua odottamaan useita tunteja. Kannattaa siis siirtää lupapalveluissa asioiminen suosiolla tuonnemmaksi, kertoo ylikomisario Markku Koskimäki Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Ajanvarauksen kautta sovitun ajan henkilökortin tai passin uusimiseen saa Vantaalla tällä hetkellä noin kuuden viikon päähän. 

– Ajanvaraukseen aukeaa välillä vapaita aikoja, kun asiakkaat peruvat aikoja. Jos haluat hoitaa lupa-asian ilman jonotusta, kannattaa seurata tilannetta aktiivisesti poliisin nettisivuilla, Koskimäki vinkkaa.

Ajan poliisin lupapalveluihin voi varata poliisin nettisivuilla osoitteessa Ajanvaraus | Poliisin sähköinen asiointi

– Useimmat lupa-asiat pystyy hoitamaan poliisin sähköisten palveluiden kautta poliisin nettisivuilla eli käyntiä poliisiasemalla ei välttämättä edes tarvita. Kannattaa siksikin käydä poliisin nettisivuilla katsomassa, josko oman asian voisi hoitaa täysin sähköisesti, Koskimäki muistuttaa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Uutinen