Poliisin neuvontapalvelu auttaa kiireettömissä asioissa

Julkaisuajankohta 30.6.2022 8.49
Uutinen

Kaakkois-Suomen poliisin neuvontapuhelimeen on tullut kesän aikana hätäkeskukselle kuuluvia puheluita. Poliisi muistuttaa, että hätätapauksessa tai välittömiä toimenpiteitä vaativassa asiassa soita aina 112.

Neuvontapalvelussa saat yleisneuvontaa ja opastusta kiireettömissä asioissa, kuten rikosilmoituksen teossa tai muissa vastaavissa asioissa.
 
Lappeenrannan poliisiaseman paikallinen neuvonta ja poliisipäivystys rikosilmoitusten vastaanottamiseen on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 9–15. Lappeenrannan poliisiasema palvelee keskustassa kaupungintalon vieressä. Pääsisäänkäynti on kaupungintalon puolelta.
 
Imatran poliisiaseman paikallinen neuvonta ja poliisipäivystys rikosilmoitusten vastaanottamiseen on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9–12. Imatran poliisiasema palvelee Mansikkalassa. Pääsisäänkäynti on Tainionkoskentien puolelta, esteetön kulku on Liikemiehenkujan puoleiselta ovelta. 
 
Poliisilla on käytössään myös valtakunnallinen neuvontapalvelu, joka palvelee numerossa 0295 419 800 arkisin klo 8–16.15.
 

Jos epäilet joutuneesi rikoksen uhriksi, tee rikosilmoitus

Voit tehdä rikosilmoituksen poliisin verkkoasioinnissa tai käymällä poliisiasemalla rikosilmoitusten vastaanoton aukioloaikoina.
 
Esitutkinnan aloittamista varten poliisi tarvitsee mahdollisimman tarkan kuvauksen siitä, mitä on tapahtunut ja keitä asia koskee. 
 

Lataa 112 Suomi-sovellus

Poliisi kehottaa lataamaan 112 Suomi-sovelluksen. Sovelluksen avulla voi hälyttää apua napin painalluksella. Sijaintitiedot päivittyvät hätäkeskuspäivystäjälle sovelluksen kautta. Tämä nopeuttaa avun saamista jos et tiedä paikan osoitetta.
                                                                                                   
Katso myös hätäkeskuksen video sovelluksen käyttämisestä. 

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Poliisin ennalta estävä toiminta Uutinen