Poliisin päivää vietetään Lappeenrannassa

Julkaisuajankohta 22.8.2023 8.15
Uutinen

Valtakunnallista Poliisin päivää vietetään lauantaina 26. elokuuta. Kaakkois-Suomessa päätapahtuma järjestetään Lappeenrannassa. Teemoina tänä vuonna ovat nuoret ja turvallisuus sekä poliisi työnantajana.

Poliisin päivänä on mahdollisuus tutustua poliisin toimintaan kaikessa sen laajuudessa. Paikan päällä Kansalaistorilla pääsee tutustumaan lähemmin poliisin ajoneuvoihin, erikoiskalustoon ja muihin työvarusteisiin sekä poliisin henkilöstöön. Paikalla on myös poliisikoira, jonka taidonnäytteitä pääsemme ihailemaan kahden esityksen kautta.

Tapahtumassa pääsee jututtamaan paikallisia poliiseja ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Päivän teemojen ympärille on rakennettu myös leikkimielistä kisailua poliisiopintoihin ja turvallisuusasioihin liittyen.

- Meillä Kaakkois-Suomessa poliisissa työskentelee lähes 500 henkilöä, joista poliisikoulutuksen saaneita on noin 400. Poliisissa työskentelee myös paljon muullakin koulutustaustalla olevia, ja näihin ammatteihin on mahdollista tutustua Poliisin päivässä, sanoo apulaispoliisipäällikkö Kari Hyyryläinen, joka on myös itse paikalla lauantaina Lappeenrannassa.

Tänä vuonna Poliisin päivänä haluamme keskustella erityisesti nuorten asemasta ja tilanteesta yhteiskunnassa sekä heidän asioidensa näkymisestä poliisin tehtävissä ja palveluissa.

- Pääosa nuorista voi hyvin. Silti muun muassa syrjäytyminen, nuorten tekemät rikokset, törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ja päihteet ovat totta ja näkyneet julkisen keskustelun lisäksi myös poliisin arjessa, toteaa apulaispoliisipäällikkö Hyyryläinen.

Poliisin päivä on kansalaisille suunnattu tapahtuma. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja sopivat kaikenikäisille.  

Poliisin päivä Lappeenrannan Kansalaistorilla la 26.8.2023 klo 11-14

11.00 poliisipäivän avaus
11.45 kaupunginjohtajan ja apulaispoliisipäällikön tervehdykset
12.00 poliisikoiranäytös

13.00 poliisikoiranäytös

Tapahtumassa pääsee tutustumaan poliisin työvälineisiin autoista moottoripyöriin ja veneestä droneen, paikalla on poliisin työntekijöitä eri toiminnoista kertomassa työstään ja vastailemassa kansalaisten kysymyksiin sekä poliisiopiskelijoita kertomassa opinnoista.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos Lappeenranta Poliisikoulutus Poliisin ennalta estävä toiminta Poliisin lupapalvelut Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta