Poliisin päivänä paljon nähtävää ja koettavaa Hämeenlinnassa

Julkaisuajankohta 23.8.2023 10.13
Uutinen

Valtakunnallista Poliisin päivää vietetään lauantaina 26.8. Hämeen poliisilaitoksen tapahtuma on tänä vuonna Hämeenlinnan torilla, jonne kaikki alueen asukkaat ovat tervetulleita kello 12:00 – 15:00.  

Poliisin päivän teemoina ovat erityisesti nuoret ja turvallisuus. Lisäksi kerromme poliisista työnantajana ja poliisilaitoksen erilaisista työ- ja uramahdollisuuksista. 

- Koska yksi päivän kantava teema ovat nuoret ja toiveena on, että nuoret myös itse tulisivat paikalle, päätimme Hämeessä kysyä nuorilta itseltään, mitä he päivältä toi-voisivat. Somepoliisimme, vanhempi konstaapeli Senni Kokko teki kyselyn omalla Instagram-tilillään ja hän sai vastaukseksi, että suurin toive on saada jutella poliisien kanssa, kertoo viestintäpäällikkö Maritta Roslakka. 

- Eli tervetuloa paikalle kaikki nuoret ja nuorten asioista kiinnostuneet, paikalla on yli kymmenen poliisia valmiina juttelemaan kanssanne. Erityisesti nuoria kohtaamaan ovat valmentautuneet ankkuripoliisimme, joita on paikalla neljä, kertoo Roslakka. 

Juttelumahdollisuuden lisäksi nuoret toivoivat kyselyssä paikalle poliisikoiraa, temppurataa, sekä havainnollistusta siitä, mitkä ovat raskaan liikenteen ajoneuvojen niin sanotut kuolleet kulmat, eli ne kohdat, joita esimerkiksi kuorma-auton kuljettaja ei pysty havaitsemaan. 

Poliisikoira, rekka-auton kuolleet kulmat, onnenpyörä ja leuanvetohaaste

Näitä kuolleita kulmia havainnollistamaan Hämeenlinnan torille saadaan yhteistyössä Si-sä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n kanssa täysperävaunuyhdistelmä eli rekka-auto. Autoon pääsee kuljettajan paikalle itse testaamaan näkyvyyttä. 

Myös muita nuorten toiveita on pyritty toteuttamaan, sillä päivän aikana esiintyy partiopalokoiraksi opiskeleva Bono ohjaajansa, vanhempi konstaapeli Kalle Koskisen kanssa. Leuanvetohaaste puolestaan havainnollistaa sitä, mitä poliisiksi hakevien pääsykokeissa tapahtuu. Leikkimielisessä kisassa kaikki osallistujat palkitaan. Torilla voi myös tutustua poliisin autoon eli maijaan ja moottoripyörään. Lisäksi yhdellä pisteellä on onnenpyörä, josta voi mukaansa saada pieniä poliisiaiheisia muistoja. 

Päivän ohjelma torilavalla:

12:00 Avaus, Poliisipäällikkö Marko Viitanen
12:30 Koiranäytös, poliisikoiraoppilas Bono ja vanhempi konstaapeli Kalle Koskinen
13:00 Tietoisku Nuoret ja liikenne, vanhempi konstaapeli Kaisa Kuusela
13:30 Koiranäytös, poliisikoiraoppilas Bono ja vanhempi konstaapeli Kalle Koskinen
14:00 Tietoisku Nuoret ja liikenne, vanhempi konstaapeli Kaisa Kuusela
14:30 Tietoisku Nuoret ja liikenne, vanhempi konstaapeli Kaisa Kuusela
 

Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Liikenne Poliisikoulutus Poliisin ennalta estävä toiminta Poliisin toiminta ja kehittäminen Päijät-Häme Uutinen