Polkupyöräilijän ja henkilöauton välinen onnettomuus Lahdessa

22.6.2021 9.12
Uutinen

Poliisi haluaa muistuttaa kaikkia tiellä liikkujia ennakoinnin tärkeydestä tieliikenteessä. Mahtavat kesäiset kelit ovat saaneet ihmiset käyttämään entistä enemmän polkupyöriä ja kaupunkikuvaan on tämän kesän aikana tullut suuri määrä sähköisiä potkulautoja. Niin kevyen liikenteen käyttäjien kuin kanssa autoilijoiden on syytä muistaa ennakointi ja varovaisuus aina risteystä lähestyttäessä.

HÄMEENLINNA:
Mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Hämeenlinnassa Mutastentien ja Häkyläntien risteyksessä 21.6.2021 päivällä.  Kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 1,47 mg/l. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Kuljettaja oli peruuttanut auton ojaan alhaisella nopeudella, ei henkilövahinkoja.
Mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Hämeenlinnassa Vt -10 :llä Hangasmäen kohdalla 21.6.2021 iltapäivällä. Kuljettajan käyttämän henkilöauton nopeudeksi mitattiin 137 km/h nopeusrajoituksen ollessa alueella 80 km/h.
RIIHIMÄKI:
Mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen Riihimäellä Sakonkadulla 21.6.2021 iltapäivällä. Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden pikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineille.
LAHTI:
Polkupyörän ja henkilöauton välinen kolari Lahdessa Heinlammentien ja Ilmarisentien risteyksessä 22.6.2021 aamulla. Polkupyöräilijä oli ollut ylittämässä risteyksessä olevaa suojatietä, joka on kävely/pyörätien jatke. Henkilöauton kuljettaja oli tullut risteykseen kärkikolmion takaa Ilmarisentietä pitkiin osuen pyöräilijän vasempaan kylkeen. Pyöräilijä sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. Tapausta tutkitaan henkilöauton kuljettajan kohdalla liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Poliisi haluaa muistuttaa kaikkia tiellä liikkujia ennakoinnin tärkeydestä tieliikenteessä. Mahtavat kesäiset kelit ovat saaneet ihmiset käyttämään entistä enemmän polkupyöriä ja kaupunkikuvaan on tämän kesän aikana tullut suuri määrä sähköisiä potkulautoja. Niin kevyen liikenteen käyttäjien kuin kanssa autoilijoiden on syytä muistaa ennakointi ja varovaisuus aina risteystä lähestyttäessä
 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen
Hämeen poliisilaitos