Polkupyörävaras aiheutti palohälytyksen Lahdessa

Julkaisuajankohta 5.2.2024 8.47
Uutinen

Hämeen polisiilla on vuorokauden aikana 150 tehtävää. Polisiin suojiin päätyi 10 henkilöä. Lahdessa polkupyörävaras aiheutti palohälytyksen ja Hauholla mökkivaras jäi lähes rysän päältä kiinni.

PÄIJÄT-HÄME

Sunnuntai aamuna kello 9.00 aikaan, sai pelastuslaitos tehtäväksi mennä tarkastamaan Mukkulassa sijaitsevan kerrostalon varastotiloista tulevaa palohälytystä. Paikalla pelastuslaitos totesi, että joku oli yrittänyt avata pyöräkellarissa olevien polkupyörien lukkoja mahdollisesti kulmahiomakoneella, jolloin työskentelystä tullut savu oli laukaissut hälyttimen. Polkupyörävarkaan teko oli keskeytynyt ja lattiassa olevista verijäljistä päätellen, oli varas myös loukannut itseään. Partio pystyi seuraamaan verijälkiä taloyhtiössä sijaitsevan asunnon ovelle. Asunnosta ei tultu avaamaan ovea, joten asunto tarkastettiin huoltomiehen avustuksella. Asunnossa ei ollut henkilöitä paikalla, mutta asiasta kirjattiin rikosilmoitus nimikkeellä varkauden yritys.

Kello 21.20 aikaan partio havaitsi Lahdessa Loviisankadulla henkilöauton, jota kuljetti partiolle tuttu taparattijuoppo ja kortiton 48-vuotias mies. Auto pysäytettiin ja mies puhalsi jälleen nollat seulonta-alkometriin, mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kiinni 12 kertaa ja lähes jokaisella näistä kerroista, on huumausainetesti ollut positiivinen.

KANTA-HÄME

Kello 14.00 aikaan tuli poliisille ilmoitus mökkimurrosta Hauholla. Ilmoittajan mukaan hänelle on tullut hälytys ja valvontakamerakuvaa mökistä, jossa mies tutkii paikkoja. Partion päästyä paikalle, lähti poliisikoiraohjaaja koiransa kanssa seuraamaan mökiltä poistuneita jälkiä. Pienen jäljestyksen päätteeksi, löytyi lähistöltä tuntomerkkeihin sopiva 33-vuotias mies, joka otettiin kiinni varkauden yritykseen epäiltynä. Mies myönsi tunkeutuneensa mökkiin rikkomalla ikkunan, mutta kiisti varkauden. Miehen mukaan hän oli mennyt vain lämmittelemään mökkiin.

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta