Polkupyörävarkauksia ja pahoinpitelyjä Kotkassa

12.7.2021 15.43
Uutinen

Etelä-Kymenlaakson vilkkaassa viikonlopussa nyrkit heiluivat ja polkupyöriä ilmoitettiin varastetuksi.

Sibeliuspuistossa nujakoitiin kahdessa eri välikohtauksessa lauantaina 10.7.2021. Lisäksi oli useita lähisuhdeväkivallantekoja ja huumeissa ajoja liikenteessä eteläisessä Kymenlaaksossa. 

Perjantaina 9.7.2021 sekä Ristinkalliolla, että Kotkansaarella ajosta tavattiin kuljettajat, joita epäillään huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta. Lisäksi keskustassa autoillutta kuljettajaa epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Lauantaina 10.7.2021 Virolahdella tavattiin ajosta autoilija, jonka epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Viikonloppuna tuli usea ilmoitus polkupyörävarkauksista. Tyypillisimmillään polkupyöriä anastetaan taloyhtiöiden pyörävarastoista, parvekkeilta ja piha-alueilta tai omakotitalojen pihoilta ja terasseilta. Pieni osa anastetaan yleisiltä paikoilta, kuten ravintoloiden tai kauppojen edustoilta. Lukitsemalla pyörä kunnollisella lukolla, kuvaamalla ja dokumentoimalla pyörän valmistenumero ja sen muut erityistuntomerkit helpottavat pyörien tunnistamista ja siten palautumista oikealle omistajalle. Jos pyöräsi lähtee varkaiden matkaan, tee asiasta rikosilmoitus. Helpoiten se onnistuu sähköisesti poliisin nettisivuilla.

Hamina Kaakkois-Suomen poliisilaitos Kotka Kymenlaakso Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Virolahti
liikenne
liikennerikkomukset
lähisuhdeväkivalta
pahoinpitely