Porvoon Gigantin törkeään varkauteen epäillyt kiinni verekseltään

Julkaisuajankohta 29.11.2021 12.19
Uutinen

Porvoossa sijaitsevan kodinkoneliike Gigantin liiketiloihin murtauduttiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Poliisi sai hälytyksen murrosta kohteeseen sunnuntaina 28.11. hieman puolenyön jälkeen.

- Poliisi oli nopeasti paikalla ja otti verekseltään kiinni useita epäiltyjä. Kiinniotossa käytettiin apuna myös poliisikoira Oskua, joka tehokkaasti hillitsi epäiltyjen pakohaluja ja jota käytettiin liikkeen sisätilojen varmistamiseen ja mahdollisten muiden rikoskumppanien havaitsemiseen. Operaatioon osallistui myös pelastuslaitos, kertoo tapauksen tutkinnajohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi kiinniotosta aiemmin sunnuntaiyönä Twitter-tilillään. 

- Teko oli tehty varsin ammattimaisesti. Epäillyt olivat ensin nousseet rakennuksen kattotasanteelle, jossa he olivat leikanneet reiän rakennuksen seinärakenteisiin päästäkseen liikkeen sisätiloihin. Liikkeestä epäillyt olivat ennen poliisin saapumista ehtineet kerätä ja pakata lähes kaikki liikkeessä esillä olleet kannettavat tietokoneet ja pelikonsolit useisiin kasseihin. Osa anastetuksi epäillystä omaisuudesta oli ehditty nostaa jo katolle ja osa oli valmiiksi pakattuna kasseihin odottamaan siirtoa eteenpäin, Jämsä jatkaa.

- Kiinniotetut epäillyt ovat ulkomaalaisia ja olemme takavarikoineet heidän jäljiltään muun muassa radiopuhelimia, joilla he olivat pitäneet teon aikana yhteyttä toisiinsa. Emme vielä poissulje mahdollisuutta, että joku tekoon osallistunut epäilty olisi vielä vapaana ja tavoittamatta, summaa Jämsä. 

Tällä hetkellä sunnuntaiyönä verekseltään kiinniotetut kolme epäiltyä ovat pidätettyinä ja tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa nimikkeellä törkeä varkaus.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Porvoo Rikokset ja tutkinta Uutinen