Porvoon seksuaalirikokseen ei liity päiväkoti-ikäisiä lapsia

Julkaisuajankohta 22.9.2023 8.48
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii lapseen kohdistuneita seksuaalirikoksia Porvoossa. Rikoskokonaisuuteen ei liity päiväkoti-ikäisiä lapsia, eivätkä tutkittavat teot liity lastenhoitajan työtehtäviin.

Tiedotusvälineet ovat uutisoineet Porvoossa tapahtuneista epäillyistä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista julkisten lähteiden perusteella. Tutkittavat rikosnimikkeet ovat lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalinen kajoaminen lapseen ja lapsenraiskaus. Media on kertonut epäillyn olevan lapsenhoitaja. Sekä Porvoon kaupungille että poliisille on uutisoinnin vuoksi tullut useita huolestuneita yhteydenottoja asiasta. Poliisi toteaa, että epäiltyyn rikoskokonaisuuteen ei liity päiväkoti-ikäisiä lapsia. Tutkittavat teot eivät myöskään liity epäillyn tehtäviin lastenhoitajana. 

Esitutkinnassa selvitetään kesän 2021 ja kesän 2023 väliselle ajalle sijoittuvia tapahtumia. Poliisi ei tiedota asiaan liittyvistä yksityiskohdista asian arkaluonteisuuden sekä asianosaisten yksityisyyden suojan vuoksi enempää. 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Porvoo Rikokset ja tutkinta Uutinen