Potilas sytytti tulipalon Pohjois-Kymen sairaalassa

Julkaisuajankohta 24.1.2022 9.38
Uutinen

Pohjois-Kymen sairaalassa syttyi uhkaava tuli palo varhain maanantaiaamuna. Henkilövahinkoja ei syntynyt, vaikka suuri määrä henkilöitä alistui savulle. Tulipalo oli tahallaan sytytetty.

Hätäkeskus sai ilmoituksen tulipalosta Pohjois-Kymen sairaalan osastolla 1 Kouvolassa maanantaiaamuna klo 4.54. Paikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä poliisipartioita.

Paikan päällä selvisi, että yhdessä osaston huoneessa oli sytytetty sängyn patja palamaan. Pelastuslaitoksen sammutusyksikkö sammutti palon nopeasti, eikä tuli ollut levinnyt rakenteisiin. Runsaasta savusta altistui noin 30 henkilöä, niin potilaita kuin sairaalaan henkilökuntaa, tämänhetkisen tiedon mukaan lievästi. 

Henkilökunta oli ryhtynyt nopeasti evakuoimaan potilaita pois osastolta. Palomestari kuvaa heidän toimintaansa ensiluokkaiseksi. Palopaikka on tällä hetkellä eristetty ja potilaat siirretty toisille osastoille.

Tulipaloa on syytä epäillä osastolla olleen iäkkään potilaan tahallaan sytyttämäksi, ja on kirjattu rikosilmoitus törkeästä tuhotyöstä. Poliisin tekninen ja taktinen paikkatutkinta on kesken ja jatkuu koko päivän. 

Kaakkois-Suomen poliisilaitos Kouvola Rikokset ja tutkinta Uutinen