Puolustusvoimain lippujuhlan paraati vaikuttaa liikenteeseen perjantaina ja lauantaina

Julkaisuajankohta 2.6.2022 13.30
Uutinen

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään lauantaina 4. kesäkuuta Helsingissä. Paraati aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa sekä perjantaina että lauantaina.

Pääosa paraatijoukoista, ajoneuvoista ja kalustosta tuodaan paikalle Senaatintorille ja Kansalaistorille perjantaina 3.6. iltapäivän ja illan aikana. Joukot poistuvat Helsingistä lauantaina 4.6. tapahtuman jälkeen. 

Yleisön ja marssijoukkojen turvallisuuden ja tapahtumajärjestelyjen vuoksi tapahtuma-alueilla suljetaan katuja ajoneuvoliikenteeltä, ja lisäksi Kruununhaan alueella on voimassa pysäköintikieltoja. Liikennerajoitukset puretaan mahdollisimman pian tapahtuman päätyttyä.

- Liikennerajoitusten takia alueelle kannattaa saapua mahdollisuuksien mukaan julkisilla. Raskaan kaluston liikkuessa jalankulkijoiden kannattaa olla erityisen tarkkana, sillä raskaat ajoneuvot eivät pysähdy kovinkaan nopeasti ja näkyvyys niistä on rajoittunutta, toteaa ylikomisario Jari Kaikko. 

Paraatialue on lentokieltoaluetta. Dronejen lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman turvallisuuden vuoksi.

Pysäköinti- ja liikennerajoitukset perjantaina ja lauantaina

Pysäköintiä sekä liikennettä rajoitetaan Kruununhaan alueella 3.6. kello 6.00 – 4.6. kello 15.00 välisenä aikana. Rajoitukset kohdistuvat erityisesti Mariankatuun, Unioninkatuun, Snellmaninkatuun sekä Kirkkokatuun. Alueelle asetetaan pysäköinnin rajoittamista osoittavat merkit.

Pysäköintiä rajoitetaan lisäksi 3.6. kello 6.00 – 4.6. kello 21.00 Mäntymäen kentän pysäköintialueella.

Kirkkokatu, Unioninkatu, Snellmaninkatu ja Aleksanterinkatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 4.6. kello 10.30-15.

Mannerheimintie ja Helsinginkatu suljetaan liikenteeltä ohimarssireitin väliseltä matkalta 4.6. kello 12.00–15.00 väliseksi ajaksi, ja ajoyhteys Simonkadun ja Kaivokadun väliltä Mannerheimintien yli suljetaan kello 12.

Paraatiin liittyvät liikennejärjestelyt sekä jalkapallokannattajien marssi lauantaina

Puolustusvoimien paraatikatselmukseen ja ohimarssiin osallistuvat ajoneuvot siirretään Senaatintorille 3.6. iltapäivän ja illan aikana reittiä Mannerheimintie–Eteläesplanadi–Pohjoisesplanadi–(Unioninkatu)–Pohjoisranta–Aleksanterinkatu–Senaatintori.

Helsingin poliisi ja sotilaspoliisit rajoittavat sekä ohjaavat liikennettä Senaatintorilla 4.6. kello 10.30 alkaen. Yleisön on mahdollista tulla seuraamaan paraatikatselmusta Pohjois-Esplanadin ja Aleksanterinkadun suunnasta. Jalankulkijoita pyydetään käyttämään jalkakäytäviä.

Katselmuksen jälkeen jalan marssivat joukot siirtyvät Senaatintorilta Unioninkatua Aleksanterinkadulle ja edelleen Mannerheimintielle ohimarssin lähtöpaikalle Simonkadun ja Kaivokadun risteykseen. Katselmuksessa mukana olevat ajoneuvot siirtyvät katselmuksen jälkeen jalan marssivien joukkojen perässä Aleksanterinkadulle.

Ohimarssi alkaa kello 13.30 Mannerheimintiellä Simonkadun-Kaivokadun tasalta ja etenee Musiikkitalon suuntaan. Ohimarssin vastaanottopaikka on Musiikkitalon edustalla.

Ohimarssi vaikuttaa Mannerheimintiellä suojateiden käytettävyyteen välillä Aleksanterinkatu – Töölönlahdenkatu. Jalankulkijoiden turvallisuuden takaamiseksi, ohimarssin aikana suljettujen tieosuuksien ylittäminen sekä niillä liikkuminen on kielletty. Kiertoteinä voi käyttää Mannerheimintien alittavia yhteyksiä esim. rautatieaseman ja Forumin välillä.

Poliisit ja sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä alueella keskeisissä risteyksissä.

Ohimarssi päättyy Mäntymäenkentälle, josta moottoroidut paraatijoukot aloittavat paluumarssit kotivaruskuntiin. Mäntymäentie on suljettu kaluston lastauksen aikana iltapäivällä. 

Kansalaistorilla järjestettävä kalustonäyttely puretaan 4. kesäkuuta kello 19 jälkeen. 

Lauantaina liikenteeseen vaikuttaa hetkellisesti myös Suomi–Bosnia-jalkapallo-otteluun liittyvä kannattajien marssi, joka lähtee Narinkkatorilta kohti Olympiastadionia noin kello 17.15 aikaan.

Lisätietoja Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatin ohjelmasta löytyy: puolustusvoimat.fi/lippujuhlanpaiva 

Helsingin poliisilaitos Helsinki Liikenne Uutinen