Pyörävarkaita kiinni Oulussa

Julkaisuajankohta 28.5.2024 5.49
Uutinen

Valveutunut veronmaksaja kiinnitti huomiota kahta arvokasta polkupyörää kantaviin miehiin Oulun keskustassa. Pyörät olivat lukittuja. Mies oli ilmoittanut asiasta poliisille saatuaan sitä ennen toisen pyöristä haltuunsa. Pyöriä kantaneet miehet olivat poistuneet toisen pyörän kanssa.

 Paikalle tullut poliisipartio oli saamansa vihjeen perusteella paikantanut toisen tekijöistä läheiseen kerrostaloon. Toinen anastettu polkupyörä löytyi kerrostalon kattoterassilta. 
Pyörien oikeat omistajat löytyivät myös ja he saivat pyöränsä takaisin. Anastetun omaisuuden yhteisarvo oli hieman vajaa 6000 euroa.
Pyörän anastaja otettiin kiinni epäiltynä varkauteen. Rikostutkijat jatkavat asian selvittelyä.
Oulussa Laakeritiellä liikennevaloissa tapahtui peräänajo kello 17 aikaan iltapäivällä. Peräänajaja poistui paikalta, mutta toinen osallinen lähti seuraamaan. Jonkin matkan päässä auto kuitenkin pysähtyi. Paikalta paennutta autoa kuljettanut mies oli jäänyt paikalle, mutta alun perin matkustajana ollut nainen oli siirtynyt kuljettajaksi ja ajanut pois paikalta.
Paikalle tullut poliisipartio oli hetkistä myöhemmin tavoittanut myös autolla poistuneen naisen. Perään ajanutta autoa kuljettanut pariskunta antoi positiivisen tuloksen huumausainepikatestissä. Heitä molempia epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Nainen oli lisäksi ajo-oikeudeton. Miehen osalle kirjattiin vielä rikosnimikkeeksi liikenneturvallisuuden vaarantaminen.
Illalla kello 21 jälkeen toiselle tehtävälle menossa ollut poliisipartio mittasi vastaan tulleelle autolle ylinopeutta Utajärvellä Kajaanintiellä. Mitattu nopeus oli varmuusvähennyksen jälkeen 149 kilometriä tunnissa satasen rajoitusalueella.
Partio onnistui pysäyttämään auton. Kuljettaja osoittautui ajo-oikeudettomaksi. Poliisipartio kirjasi tapahtumasta rikosilmoituksen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Hieman puolenyön jälkeen poliisille ilmoitettiin, että Talvikankaalla olevalla rakennustyömaalla on joku hämäräpuuhissa. Paikalle meni kolme poliisipartiota. Poliisikoiran avustuksella tekijä tavoitettiin. Hänellä oli hallussaan työmaalta anastettua omaisuutta.
Tekijä otettiin säilöön epäiltynä varkauteen. Anastettu omaisuus palautettiin takaisin.
Yöllä kello 03 jälkeen poliisi tavoitti toisenkin kaksikon pyörävarkaissa Oulun keskustassa. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen perusteella partiot tavoittivat kaksi miestä yksityisasunnosta. Huoneistosta löytyi myös miesten anastamat polkupyörät.
Miehet otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Utajärvi Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta