Rallijärjestäjät ja viranomaiset toivovat rauhaa helmikuun lopun MM-rallireiteille

Julkaisuajankohta 12.2.2021 14.46
Uutinen
Erätarkastaja ja poliisin ovat moottorikelkoilla maastossa. Erätarkastaja näyttää ajoneuvolla ajo kieletty -kylttiä.
Metsähallituksen erätarkastaja ja poliisi valvovat maastoliikennettä. Kuva: Metsähallitus.

Haluatko MM-rallit Lappiin jatkossakin? Seuraa rallia kotona, muistuttavat viranomaiset. Poliisin ja Metsähallituksen erävalvojien kelkkapartiot valvovat myös maastossa, jotta erikoiskokeiden varsille ei ajeltaisi luvattomasti moottorikelkoilla. Arctic Rally Finland-ralli ajetaan helmikuun viimeisenä viikonloppuna.

Rallijärjestäjien, viranomaisten ja Rovaniemen kaupungin tavoitteena on, että ensimmäinen Arctic Rally Finland onnistuu järjestelyiltään mahdollisimman hyvin ja turvallisesti. Rallia seuraava kansa on ratkaisevassa roolissa sen suhteen, millainen kuva rallimaailmalle ja kansainväliselle kattojärjestölle tapahtumasta syntyy. Onnistunut ralli antaa hyvät mahdollisuudet sille, että Rovaniemellä ajetaan MM-rallia myös tulevina talvina. 

– Arctic Rally Finlandin seuraamiseen on tarjolla paljon virtuaalisia vaihtoehtoja. Ylen TV- ja radiolähetysten lisäksi wrc.comin WRC+ All Live tarjoaa kaikki erikoiskokeet suorina lähetyksinä. Seuraamalla rallia näiltä kanavilta on mukana tekemässä suomalaisen ralliautoilun turvallisuustyötä ja varmistamassa sen tulevaisuutta. Vielä sinne metsäänkin taas päästään, toteaa kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen AKK Sports Oy:stä.

Koronatilanteen vuoksi ralli järjestetään ilman yleisöä, joten erikoiskokeiden varrelle ei ole myöskään varattu yleisöalueita. Järjestäjät ja viranomaiset toivovat, ettei erikoiskokeiden varteen tulla katsomaan rallia. Sen sijaan rallia voi seurata suorana useiden eri kanavien kautta. Muun muassa Yle lähettää yli puolet erikoiskokeista suorana.

Viranomaiset valvovat liikennettä tehostetusti - myös maastossa

Poliisi toivoo kaikilta tienkäyttäjiltä maltillista ja ennakoivaa asennetta liikenteeseen ralliviikonloppuna. Pääteiden liikennettä tulee kasvattamaan ralliautojen lisäksi merkittävästi Etelä-Suomen hiihtolomalaiset. 

Lapin poliisilaitoksen partiot valvovat ralliviikolla tehostetusti sekä maantie- että maastoliikennettä yhdessä muiden viranomaisten, muun muassa Metsähallituksen erätarkastajien kanssa. Poliisi haluaa muistuttaa, että pysäköinti taajaman ulkopuolella ajoradalle on kiellettyä ja moottorikelkalla maastossa liikkuminen vaatii maanomistajan luvan.

– Ota hyvä asento ja seuraa rallia omalta kotisohvalta television, radion tai netin äärellä, vinkkaa Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Anu Arhippainen.

Kemijärvi Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Rovaniemi Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta