Rapido-ryhmä keskittyi valtakunnallisella teemavalvontaviikolla huumausaineiden välitykseen ja verkossa tapahtuvaan kauppaan

18.6.2021 14.07
Uutinen

Keväällä Itä-Uudenmaan poliisilaitokseen perustetun Rapido-ryhmän yksi vastuualue on huumausainerikosten katuvalvonta. Ensimmäisten kuukausien aikana omalla valvontatyöllä on paljastettu jo kymmeniä huumausainerikoksia ja myös seitsemän törkeää huumausainerikosta.

Valtakunnallisella teemavalvontaviikolla 31.5.-6.6. Rapido keskittyi huumausaineiden välitykseen ja verkossa tapahtuvan huumausainekaupan paljastamiseen. Valvontaa kohdennettiin viikolla asukkailta tulleiden vihjeiden ja häiriöilmoitusten perusteella sekä myös poliisin omien havaintojen perusteella. 

– Valvontaa tehtiin useiden partioiden voimin kattavasti koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen toiminta-alueella, kertoo rikoskomisario Hanna Kiiskinen. 

 – Verkossa tapahtuvan huumausaineiden myynnin valvonnassa tavoitettiin useita eri huumausaineiden myyjiä. Rikosilmoituksia kirjattiin viisi, kiinniottoja ja kotietsintöjä tehtiin useita. Takavarikkoon jäi muun muassa marihuanaa, amfetamiinia, ekstaasia, rikoksentekovälineitä sekä rikoshyötynä jonkin verran käteistä rahaa, Kiiskinen jatkaa.

 – Koulujen päätösviikonloppuna huumausainevalvontaa tehtiin muun päihdevalvonnan yhteydessä. Erityisesti pyrimme puuttumaan sekä alkoholin että muiden päihteiden välittämiseen nuorille. Oli ilahduttavaa, että tällaista ilmiötä valvonnassa ei juurikaan tänä vuonna havaittu, kertoo Kiiskinen.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
huumausainerikokset