Raskaan liikenteen tehovalvontaviikolla kirjattiin useita ajo- ja lepoaikarikkomuksia

26.7.2021 15.29
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi tarkasti viime viikolla toteutetussa raskaan liikenteen tehovalvonnassa yhteensä 382 ajoneuvoa, joista noin 60 löytyi huomautettavaa.

Yleisesti huomautettavaa oli vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa vastaavan valvontaviikon aikana, jolloin joka kolmannesta tarkastetusta ajoneuvosta löytyi puutteita. Tänä vuonna vain joka kuudennessa ajoneuvossa oli huomautettavaa.

Kuluneella tehovalvontaviikolla yleisimmät rikkomukset koskivat ajo- ja lepoaikoja, jotka olivat yksi tehovalvonnan painopisteistä. Ajo- ja lepoaikarikkomuksia kirjattiin Lounais-Suomen alueella nelisenkymmentä.

Ylikuormia havaittiin tällä kertaa vain kahdessa ajoneuvossa, kun viime heinäkuun tehovalvonnassa niitä ilmeni kuusi tapausta. Sen sijaan kuorman varmistamisessa oli tänä vuonna selvästi enemmän puutteita. Huomautettavaa oli jopa 12 kuormassa, kun viime vuonna puutteita oli vain seitsemässä. Rattijuopumuksia ei valvontajaksolla havaittu.

Kaiken kaikkiaan seuraamuksia kertyi 53 suomalaiselle ja kolmelle ulkomaiselle ajoneuvolle. Suurimmassa osassa tapauksia selvittiin kuitenkin huomautuksella.

Yhteistyötä muiden poliisilaitosten kanssa

Liikennevalvonnassa tavattujen ulkomaalaiskuljettajien osalta valvonnan yhteydessä tarkastettiin myös maassa oleskelun edellytykset. Ulkomaalaislain mukaisia henkilöllisyyden ja maassa oleskelun perusteiden tarkastuksia tehtiin viikon aikana Lounais-Suomessa 53 tapauksessa.

Lounais-Suomen poliisilaitos teki valvonnassa tiivistä yhteistyötä muiden poliisilaitosten kanssa.

Ykköstietä valvottiin yhdessä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ja Kasitietä yhdessä Pohjanmaan poliisilaitoksen kanssa. Valtatie 12:lla ja Ysitiellä ajoneuvoja tarkastettiin yhdessä Sisä-Suomen poliisilaitoksen kanssa.

Liikenne Lounais-Suomen poliisilaitos Satakunta Uutinen Varsinais-Suomi
Lounais-Suomen poliisilaitos
liikennerikkomukset
raskas liikenne