Raskaan liikenteen valvontaa Lapissa

17.9.2021 15.25
Uutinen

Lapin poliisilaitoksen liikenneryhmä suoritti raskaan liikenteen valvontaa keskiviikon 15.9. ja perjantain 17.9. välisenä aikana

Lapin poliisilaitoksen liikenneryhmä suoritti raskaan liikenteen valvontaa keskiviikon 15.9. ja perjantain 17.9. välisenä aikana.

Partiot suorittivat valvonnan pääasiassa Meri-Lapin alueella. Valvonnan aikana tarkastettiin 38 raskaan liikenteen kuljetusta. 36:lle kirjattiin seuraamuksia, joista oli sakkomääräyksiä 16 kappaletta, liikennevirhemaksuja 5 kappaletta ja kirjallisia huomautuksia 15 kappaletta. 24 kuljetusta punnittiin ja yhdeksälle kuljetukselle määrättiin ylikuormamaksu suurimman yksittäisen ylikuorman ollessa yli 14000 kg. Tarkastetuista kuljetuksista vaarallisten aineiden kuljetuksia oli kuusi kuljetusta.

Sanktioita tuli useista eri aiheista, ylikuormista, ajo- ja lepoaikojen rikkomisista, ajopiirturin käyttösäännösten rikkomisista mm käyttämällä toisen kuljettajakorttia peittääkseen omat ajo- ja lepoaikarikkomukset, ajamista kokonaan ilman kuljettajakorttia ja ajamista ilman vaadittavaa ammattipätevyyttä. Myös liikennelupien asianmukaisuudessa oli puutetta. 

Puutteiden määrä oli tarkastettujen kuljetusten määrään nähden huomattavan suuri.

Lisäksi valvonnan yhteydessä kirjattiin yksi rikosilmoitus ja ajokielto törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, neljä ajokieltoa vakavasta piittaamattomuudesta ja kymmenen sakkomääräystä ylinopeuksista sekä yksi sakkomääräys kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
 

Kemi Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Tornio Uutinen
Oulun poliisilaitos