Rasmus Takaluoma katosi kuukausi sitten

Julkaisuajankohta 12.12.2022 14.58
Uutinen

Poliisi etsii edelleen 16-vuotiasta Rasmus Takaluomaa, joka katosi kuukausi sitten. Viimeinen varma havainto Takaluomasta on Lapuan hotelli-ravintola Lapuahovista lauantaina 12.11.

Rasmus Takaluoma lähti perjantaina 11.11. kaverinsa kanssa todennäköisesti Alajärvelle. Kun hänestä ei kuulunut mitään, tekivät vanhemmat hänestä katoamisilmoituksen sunnuntai-iltana 13.11. Poliisi aloitti kadonneen etsinnät mutta Takaluomaa ei löytynyt. Etsinnöissä saatiin kuitenkin selville, että Takaluoma oli ollut hotelli-ravintola Lapuahovissa lauantaina 12.11.

Maanantaina 21.11. julkaistiin tiedote kadonneesta Rasmus Takaluomasta ja pyydettiin yleisövihjeitä. Vihjeitä on tullut yli 300 kappaletta, mutta mikään niistä ei ole johtanut etsinnöissä eteenpäin, vaan viimeinen varma havainto Takaluomasta on edelleen hotelli-ravintola Lapuahovista 12.11., kun Takaluoma poistettiin ravintolasta järjestyksenvalvojien toimesta. Ravintolan sisällä oli hetkeä aikaisemmin syntynyt jonkinlaista käsikähmää, jossa Takaluoma oli osallisena. Tätä käsikähmää tutkitaan erillisenä asiana Valtakunnansyyttäjänvirastossa, koska yksi osallisista oli vapaa-aikaansa ravintolassa viettänyt poliisi. 

Etsinnöissä ja tutkinnassa poliisi on mm.: 

- Tehnyt maastoetsintöjä 

- Tehnyt pankkitiedusteluja 

- Puhuttanut havaintojen tekijöitä ja Takaluoman tuttuja 

- Tarkistanut valvontakameroita 

- Tehnyt poliisilain mukaisia kotietsintöjä (ei rikosepäily) 

Poliisi jatkaa Rasmus Takaluoman etsintöjä. 

Tutkinnassa ilmi tulleiden tietojen perusteella ei ole syytä epäillä rikosta liittyvän katoamiseen. Poliisi keskittyy tällä hetkellä tutkinnassa vihjeitä antaneiden puhuttamiseen. Niin sanottuja varmoja havaintoja Takaluomasta 12.11. jälkeisestä ajasta tarvitaan edelleen. Yli 300 vihjeestä yksikään ei tähän asti ole ollut sellainen, että se olisi vienyt tutkintaa eteenpäin. Pohjanmaan vihjesähköposti on vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi. 

Aikaisempi tiedote asiassa: 

21.11. Poliisi kaipaa vihjeitä kadonneesta nuoresta

 

******************

Päivitys 13.12.2023: Takaluoma on löytynyt menehtyneenä syksyllä 2023

 

Etelä-Pohjanmaa Lapua Pohjanmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen