Rattijuoppo kärähti kahdesti tunnin sisällä

Julkaisuajankohta 15.3.2023 8.51
Uutinen

Kulunut vuorokausi oli Hämeessä rauhallinen. Rattijuoppoja jäi kiinni poliisilaitoksen alueella neljä. Muutoin poliisipartioiden aika meni hälytystehtävien hoidossa ja liikennevalvonnassa. Katu oli pettänyt henkilöauton alla Lahdessa Aleksanterinkadulla.

alkupäässä. Partiolle selvisi, että kuljettaja oli ajanut henkilöautolla Aleksanterinkatua kadun pettäessä auton alla. Auto vajosi syntyneeseen kuoppaan.
Partion havaintojen mukaan mukulakiviselle kadulle oli syntynyt noin puolimetriä halkaisijaltaan ja noin metrin syvyinen monttu, johon hiekka-aines ja mukulakivet olivat vajonneet.
Paikalle hälytettiin kadunhoidosta vastaavia henkilöitä, jotka tutkivat syytä moiseen kadun vajoamiseen. Hinausauto kävi nostamassa henkilöauton ylös montusta.

TAMMELA. Poliisipartio kirjoitti nelikymppisellä miehelle sakkovaatimuksen rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta tiistaiaamuna. Mies oli ajanut henkilöautolla ajokiellon aikana Mustialantiellä, kun poliisipartio pysäytti hänet.
Mies puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen, joten hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Kokeen tulos oli 0.30 mg/l. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Toimenpiteiden jälkeen kuljettaja päästettiin vapaaksi ja hän lupasi tilata itselleen taksin päästäkseen kotiinsa. Poliisipartion poistuessa paikalta oli mies lähtenyt ajamaan uudelleen autolla ja joutui nyt pysäytetyksi Haarakorventiellä. Tällä kertaa kuljettaja puhalsi tarkkuusalkometriin 0.26 mg/l tuloksen. Rikosnimikkeet olivat edelleen rattijuopumus sekä kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

JANAKKALA. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus epäillystä rattijuoposta tiistaina iltapäivällä Harvialatiellä. Ilmoituksen mukaan autosta oli noussut hoiperteleva mies.
Kuljettaja oli lähtenyt uudelleen ajamaan ja poliisipartio tavoitti ilmoitetun auton. Autoa kuljetti nelikymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 1.08 mg/l. Mies vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 1.00 mg/l.
Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

HEINOLA. Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen tiistaina iltapäivällä Heinolan keskustassa.
Poliisipartio pysäytti miehen kuljettaman auton tarkastusta varten. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.


 

Heinola Hämeen poliisilaitos Janakkala Kanta-Häme Lahti Päijät-Häme Tammela Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta