Rattijuoppo törmäsi pysäköityyn autoon ravintolan edustalla Orimattilassa

Julkaisuajankohta 11.3.2023 8.53
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokaudessa noin 270 tehtävää. Poliisin suojiin päätyi erinäisistä syistä 15 henkilöä. Liikenteestä poimittiin jälleen rattijuoppoja, huumaantuneena ajelijoita sekä ajo-oikeudettomia.

PÄIJÄT-HÄME

Perjantai aamuna, noin kello 9.00 aikaan, pysäytti partio Lahdessa Kirkkokadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettaneella 25-vuotiaalla miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 10 kertaa.

Kello 16.00 aikaan, sai partio tehtäväksi mennä selvittelemään pahoinpitelyä Lahdessa Mukkulan kaupunginosassa sijaitsevaan asuntoon. Tapahtumapaikalla selvisi, että 22-vuotias mies, oli riitaantunut hieman vanhemman naisen kanssa ja lyönyt tätä nyrkillä useasti kasvoihin. Mies kiinniotettiin pahoinpitelyyn epäiltynä ja kuljetettiin poliisilaitokselle.

Kello 16.00 aikaan, jäi Lahdessa Kauppakadulla sijaitsevassa liikkeessä kiinni varkaudesta 33-vuotias mies. Mies oli ottanut hyllystä puhelimen ja mennyt sen kanssa sovituskoppiin, missä hän oli magneettia apuna käyttäen avannut hälytinkotelon, jossa puhelin oli. Tämän jälkeen, oli mies piilottanut puhelimen sukkaansa ja yrittänyt poistua liikkeestä. Vartijat kiinniottivat miehen. Miehen hallusta löytyi myös puukko. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni omaisuusrikoksista 15 kertaa.

Kello 17.00 aikaan, pysäytti partio Lahdessa Holman-Kymijärven maantiellä henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 26-vuotias mies puhalsi nollat seulonta-alkometriin, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita ennen ajoon lähtöänsä. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kahdeksan kertaa.

Kello 19.40 aikaan, jäi Lahdessa Vapaudenkadulla sijaitsevassa liikkeessä kiinni näpistyksestä 36-vuotias mies. Mies oli yrittänyt anastaa kahta takkia, pukemalla ne päällensä oman takkinsa alle ja ohittamalla kassalinjan maksamatta niitä. Tuotesuojaportit antoivat hälytyksen ja vartijat kiinniottivat miehen. 

Kello 20.30 aikaan, pysäytti partio Hollolassa Tampereentiellä Hämeenkosken kohdalla, henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 47-vuotias mies puhalsi nollat, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita ennen ajoon lähtöänsä. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta viisi kertaa, joista neljällä kerralla hän on myös syyllistynyt huumaantuneena ajamiseen.

Hiukan puolenyön jälkeen, pysäytti partio Lahdessa Pihtikadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 20-vuotias mies puhalsi nollat seulonta-alkometriin, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöänsä. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Kello 02.40 aikaan, pysäytti partio Lahdessa Tunnelikadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 23-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka vahvisti epäilyn. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Kello 04.00 aikaan, sai partio hälytyksen Orimattilan keskustaan, jossa ravintolan parkkipaikalta lähtenyt auto oli törmännyt pysäköityyn autoon ja jatkanut matkaansa jäämättä selvittämään asiaa. Paikalta poistunutta autoa oli lähtenyt seuraamaan omalla autollansa todistaja, joka kertoi reaaliajassa partiolle, missä auto kulkee. Auto saatiin partion toimesta pysäytettyä Lahdentiellä ja autoa kuljettanut 23-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies kiinniotettiin ja kuljetettiin tarkkuussalkometrikokeeseen, joka vahvisti epäilyn.

KANTA-HÄME

Kello 14.45 aikaan, jäi Hausjärvellä Tammitiellä sijaitsevassa kaupassa kiinni näpistyksestä 4 alaikäistä nuorta. Nuoret olivat yhteistuumin anastaneet kaupasta makeisia, sekä energiajuomia. Poliisin ankkuritiimi ja lastensuojelu jatkavat asian selvittämistä.

Kello 19.30 aikaan, tuli Forssasta, Eteläiseltä Puistokadulta ilmoitus kolmen ulkomaalaistaustaisen miehen välisestä tappelusta. Partion tullessa paikalle, oli tappelu jo laantunut ja ainoastaan yksi noin 45-vuotias mies oli edelleen aggressiivinen, eikä totellut poliisia, jonka takia hänelle jouduttiin laittamaan käsiraudat. Asiaa selviteltäessä, saatiin selville, että poliisin raudoittama mies, oli lyönyt ja pukannut päällänsä yhtä osallista ja saanut myös itsekin osumaa riitakavereiltaan. Asiasta saatujen selvitysten jälkeen, kaikki kolme kiinniotettiin pahoinpitelyyn epäiltynä ja kuljetettiin poliisilaitokselle. Raudoitettu mies ei tyytynyt tuomioonsa, vaan alkoi riehumaan ja potkimaan poliisiauton takatilassa, mutta turhaan. Hänenkin määränpääkseen tuli poliisilaitoksen kiinniottotilat.

Kello 21.30 aikaan, pysäytti partio Riihimäellä, Väinö Sinisalon kadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettaneelta 42-vuotiaalta mieheltä puuttui ajo-oikeus ja hän on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 14 kertaa. 

Kello 22.30 sai partio tehtäväksi mennä selvittelemään vanhemman pariskunnan välistä riitaa Riihimäellä Petsamon alueella sijaitsevaan asuntoon. Tapahtumapaikalla selvisi osallisten puhutuksessa, että pariskunnalle oli tullut suusanallista riitaa puhelimesta. Aviomies oli ottanut vaimonsa puhelimen ja puhelinta takaisin otettaessa oli mies tönäissyt naisen maahan. Kaatumisen ja puhelimen riuhtomisen yhteydessä, oli puhelin osunut vielä miehen huuleen, johon tuli pieni nirhaama. Partio sai soviteltua paikan päällä laihan sovun pariskunnan välille ja ohjasi heidät eri huoneisiin viettämään yötänsä.