Rattijuoppoja ja liikenneonnettomuuksia Hämeessä

Julkaisuajankohta 27.11.2022 8.33
Uutinen

Poliisipartioilla oli tehtävämäärällisesti varsin kiireinen vuorokausi. Tehtäviä oli hieman yli 330 Hämeen poliisilaitoksen alueella. Rattijuoppoja jäi kiinni kuusi, joista kolmen epäillään olleen huumausaineiden vaikutuksen alaisina.

HÄMEENLINNA. Nelikymppinen mies menetti kuljettamansa henkilöauton hallinnan lauantaiaamuna Hämeenlinnan Myllymäessä. Hän oli ajanut Vuorikatua Turuntie suuntaan tarkoituksenaan kääntyä oikealle Suomen Kasarmin kadulle. Tienpinta oli jäinen ja liukas, joten kuljettaja menetti auton hallinnan ajautuen risteyksessä suoraan törmäten talon seinään. 
Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Ensihoidon yksikkö kuljetti kuljettajan ja matkustajan sairaalaan tarkastuksiin. Kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio suoritti liikennevalvontaa lauantai-iltana Lahdensivuntiellä. Partio kiinnitti huomiota epävarmasti liikkuneeseen pakettiautoon ja päätti pysäyttää auton tarkastusta varten.
Autoa kuljettanut kolmekymppinen mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,69 mg/l, joten hänet puhallutettiin tarkkuusalkometrillä. Sen tulos oli 0,57 mg/l.
Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

JANAKKALA. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus keskipientareelle ajautuneesta henkilöautosta Helsinki-Tampere valtatiellä lauantai-iltana.
Poliisipartiolle selvisi tapahtumapaikalla, että nuoren miehen kuljettamasta henkilöautosta oli loppunut polttoaine ja hän oli ohjannut autonsa pientareelle. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettajan hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa huumausaineita. Myös autoon määrätyssä paikanetsinnässä autosta löytyi vähäinen määrä huumausaineita.
Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen sekä kahteen huumausaineen käyttörikokseen.

LAHTI. Nelikymppisen ajo-oikeudettoman miehen epäillään ajaneen pakettiautoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena lauantaina puolenpäivän aikoihin valtatiellä 12 Pekanmäessä. 
Mies ajoi poliisipartiota vastaan ja partio päätti tarkastaa kuljettajan ja auton kunnon. Huumepikatesti oli positiivinen ja tämä oli miehen kahdeksas kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.
Partio käytti miehen verikokeissa ja kuulusteli hänet epäiltynä rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.

LAHTI. Poliisipartio kiinni huomiota sen edessä epävarmasti liikkuneeseen pakettiautoon lauantai-iltana Lahden Liipolassa. Partio pysäytti auton tarkastusta varten. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva keski-ikäinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti positiivinen.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.
Auton kyydissä oli nelikymppinen mies, jolla oli voimassa oleva etsintäkuulutus oikeuden istuntoon toimittamiseksi. Mies otetiin kiinni etsintäkuulutuksen perusteella ja vietiin poliisivankilaan odottamaan käräjiä.

LAHTI. Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän sunnuntain vastaisena yönä kello yhden aikoihin Lahdenkadulle. Ilmoituksen mukaan jalankulkija oli jäänyt auton alle suojatiellä.
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että kolmekymppinen nainen oli ajanut henkilöautolla keskimmäisellä ajokaistalla Lahdenkatua pohjoisen suuntaan. Hän ei ollut havainnut suojatiellä kävellyttä naista ennen kuin tämä oli ollut aivan auton edessä. Kuljettaja jarrutti voimakkaasti ja yritti väistää, mutta liukkaan tienpinnan takia auton kulki suoraan ja törmäsi jalankulkijaan. Jalankulkija loukkaantui törmäyksessä.
Henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä vammantuottamukseen. 

PADASJOKI. Lauantai-iltana hätäkeskukseen tuli kaksi ilmoitusta henkilöautosta, jonka kuljettaja vaikuttaa päihtyneeltä. Poliisipartio tapasi kyseisen auton hieman puolenyön jälkeen 24-tiellä Padasjoella.
Autoa kuljettanut kolmekymppinen mies puhalsi seulota-alkometriin 0,85 mg/l tuloksen. Hänet vietiin verikokeisiin ja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.

HEINOLA. Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän varhain sunnuntaiaamuna Heinolan Mustikkahakaan. Ilmoituksen mukaan henkilöauto oli törmännyt rautatolppaan ja puuhun.
Poliisipartion tapahtumapaikkatutkinnan mukaan kolmekymppinen mies oli ajanut henkilöautoa Marjatietä Rajakadun suunnasta ajautuen kulkusuunnassaan oikealle törmäten valotolppaan ja sen jälkeen puuhun.
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0,57 mg/l. Ensihoidon yksikkö kuljetti miehen sairaalaan. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.


 

Heinola Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Janakkala Kanta-Häme Lahti Padasjoki Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta