Rattijuoppoja liikkeellä viikonloppuna

Julkaisuajankohta 9.12.2023 13.53
Uutinen

Pohjois-Karjalan alueelta kirjattiin viikonlopun aikana useita rikosilmoituksia rattijuopumuksista.

2,42 promillen kuljettaja Marjalassa

Poliisipartio tapasi liikenteestä Joensuussa Kuopiontiellä myöhään perjantai-iltana päihtyneen henkilöauton kuljettajan joka puhalsi alkometriin 2,42 promille lukemat.

Auton mutkittelevasta ajotavasta oli sivullinen ilmoittanut hätäkeskukseen. Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Ajosta ei aiheutunut vahinkoja sivullisille. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

 

Poliisia karkuun Lieksassa

Poliisipartion yritettyä pysäyttää lauantai aamuna henkilöautoa Lieksan taajama-alueella, lähti ajoneuvo pakenemaan poliisia huomattavaa ylinopeutta. Takaa-ajon aikana poliispartio mittasi taajamanopeuksissa 40 km/h rajoituksella 105 km/h nopeuden sekä maantienopeuksissa 120 km/h nopeuden, rajoituksen ollessa 80km/h. Takaa-ajo kesti pidemmän aikaa ja pakoreitti kulki myös kevyenliikenteen väylillä ja altisti siten sivullisiakin vaaraan. Pakomatka päättyi siihen kun pakenevan auton kuljettaja suistui tieltä Heinäsuontiellä. Kuljettajalla ei ollut ajokorttia ja hän puhalsi poliisin alkometriin 0,54 promillea. Poliisi pyytää koiraansa ulkoiluttanutta ja takaa-ajon vuoksi tieltä väistynyttä henkilön ilmoittamaan tietonsa poliisille. 

Myös muita tapauksen vuoksi mahdollisesti vaaraan altistuneita pyydetään ilmoittamaan tietonsa poliisille. p. 0295415320 ja 0295415455, s-posti: vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Lieksa Liikenne Pohjois-Karjala Poliisin ennalta estävä toiminta Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta