Rattijuoppoja teillä ja yksi ojassa Hämeessä

29.4.2021 11.08
Uutinen

Hämeen poliisilaitoksen alueella jäi vuorokauden aikana kiinni viisi rattijuoppoa, joista kahden epäillään ajaneen huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Yhden rattijuopoista epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen suistuessaan autollaan ojaan.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskus ilmoitti keskiviikkona kello 23 aikoihin tieltä suistuneesta henkilöautosta Lahden Valtatiellä Hämeenlinnassa.
Kolmekymppinen mies oli menettänyt kuljettamansa auton hallinnan Lahden Valtatiellä suistuen ojaan. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0,81 mg/l tuloksen. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 
Kuljettaja loukkaantui ulosajossa ja hänet vietiin sairaalaan tutkimuksiin.

RIIHIMÄKI. Parikymppinen mies kuljetti henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta keskiviikkona iltapäivällä Riihimäen Peltosaaressa. Hänellä on kahdeksan aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä.

LAHTI. Nelikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen keskiviikkoiltana puoli kymmenen aikoihin Mannerheiminkadulla. Mies ajoi henkilöautolla partiota vastaan kovalla nopeudella Nastolan suunnasta Mytäjäisten suuntaan. Auton nopeudeksi mitattiin tutkalla 114 km/h, nopeusrajoituksen ollessa kyseisessä paikassa 50 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

LAHTI. Hätäkeskus ilmoitti keskiviikkoiltana kahdeksan aikoihin, että Orimattilasta tulee Lahden suuntaan henkilöauto, jonka kuljettaja vaikuttaa päihtyneeltä. Partio tapasi kyseisen auton Uudenmaankadulla ja pysäytti sen. Autoa kuljettanut nainen puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen, mutta tarkkuusalkometrikokeen tulos jäi alle rangaistavuuden.
Autoa kuljettanut nainen antoi partiolle toisen naisen henkilötiedot, mutta partio sai selville kuljettajan oikean henkilöllisyyden. Syykin väärien tietojen antamiseen selvisi, sillä hän oli jättänyt menemättä käräjäoikeuden istuntoon, minkä vuoksi hänet oli etsintäkuulutettu oikeuteen toimittamista varten. Matka käräjille alkoi poliisikyydillä. Lisäksi naisella ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta henkilöauton kuljettamiseen ja hänellä on 21 aiempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä.
Rikosilmoitukseen kirjattiin nimikkeiksi väärän henkilötiedon antaminen ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

LAHTI. Kolmekymppisen miehen epäillään kuljettaneen henkilöautoa ilman ajo-oikeutta ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena keskiviikkona puolenpäivän aikoihin Uudessakylässä. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

LAHTI. Partio tapasi kolmekymppisen naisen kuljettamassa henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta keskiviikkona iltapäivällä valtatiellä 12 Uudessakylässä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Naisella on 11 aiempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

LAHTI. Kolmas huumausaineiden vaikutuksen alaisena henkilöautoa kuljettanut kolmekymppinen mies tavattiin liikenteestä keskiviikkoaamuna valtatiellä 12 Kujalassa. Hänkin puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettaja käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen.
 

Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
etsintäkuulutukset
huumeet
liikennejuopumus
liikenneonnettomuudet
viralliset kuulutukset