Rattijuopumukset ja pahoinpitelyt aiheuttivat poliisille suuren osan tehtävistä, huumausaineisiin liittyvien rikoksien lisäksi

Julkaisuajankohta 6.11.2023 13.59
Uutinen

Pohjanmaan poliisi hoiti viikonloppuna yhteensä 502 tehtävää. Yhteensä 28 henkilöä oli kiinniotettuna poliisilain perusteella ja 18 henkilöä oli kiinniotettuna rikosperusteisesti.

Hälytystehtävien määrä oli normaalia viikonloppua vähäisempi, mutta useat tehtävät sitoivat poliisipartioita tehtäville pitkäksi aikaa. Normaalin tapaan poliisin tutkittavaksi tuli rattijuopumuksia eri puolilta Pohjanmaata, sekä pahoinpitelyjä ja huumausainerikoksia.

Viikonlopun pahoinpitelytapaukset

Eriasteisia pahoinpitelyjuttuja poliisille tuli viikonloppuna tutkittavaksi kahdeksan kappaletta, joista kaksi oli tapahtunut yksityisillä paikoilla. Muut pahoinpitelyt olivat tapahtuneet pääosin yleisillä paikoilla tai ravintoloiden läheisyydessä. Eniten tapauksia oli Vaasassa.

Liikennerikokset

Viikonlopun aikana tavoitettiin 12 rattijuopumusepäilyä, joista neljä kappaletta törkeitä rattijuopumuksia. Kolmessa tapauksessa epäillään kuljettajan ajaneen myös huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Tapaukset olivat jakaantuneet aika tasaisesti ympäri Pohjanmaan poliisin toiminta-aluetta. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kirjattiin kaksi rikosilmoitusta, ja molemmissa kyse oli ylinopeudesta. Hirvikolareita sattui neljä kappaletta viikonlopun aikana.

Mustasaaressa, miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Hätäkeskus ilmoitti poliisille autosta, jonka nopeus vaihteli ja meinasi ajaa keskikaiteeseen. Partio tavoitti auton ja kuljettajan Koivulahdesta. Alkometritesti antoi tulokseksi 2.26 promillea. Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.

Naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen lauantaina iltapäivällä Seinäjoella. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus, että nainen oli lähtenyt päihtyneenä autolla K-marketilta. Nainen otettiin kiinni ja puhalsi alkometriin tuloksen 1,11 mg/L.

Ala-ikäinen pakeni poliisia luvatta käyttöönsä ottamalla traktorilla lauantai-iltana Kauhavalla. Henkilö epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä rattijuopumuksesta.

Lisäksi valvonnassa paljastui kahdeksan huumausaineisiin liittyvää rikosta

Kyseessä oli sekä huumausaineiden välittämisestä, käyttämisestä, hallussapidosta sekä ajoneuvon kuljettamisesta huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Viikonloppuna poliisi kirjasi kaksi ilmoitusta vahingonteosta ja yksi ilmoitus varkaudesta

Vahingonteon kohteena oli pääasiassa autoja ja ikkunoita. Sunnuntaina klo 15 aikaan kaksi miestä kävivät anastamassa tavaraa liikkeessä Seinäjoen keskustassa. Tekijät poistuvat paikalta henkilöautolla ja autossa olleet kaksi miestä otettiin kiinni epäiltyinä varkaudesta. Liikkeestä oli viety erilaisia vitamiineja ja autosta löytyi iso jätesäkki, jossa paljon Möller-tuotteita ja muita vitamiineja, joita epäillään anastetuksi.

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Vaasa Valvonta- ja hälytystoiminta