Rattijuopumukset työllistivät poliisia Oulussa

Julkaisuajankohta 15.3.2023 5.37
Uutinen

Oulun poliisi tavoitti tiistai-illan ja keskiviikon vastaisen yön aikana kaksi kuljettajaa, joita on syytä epäillä rattijuopumuksesta ja yhden autoilijan, jota epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisipartio tapasi tiistai-iltana puoli kymmenen aikaan liikennevalvontatehtävän yhteydessä Koskelantieltä nuoren mieskuljettajan, jolle tehty huumausainepikatesti näytti positiivista amfetamiinille. Miehellä oli kyydissään muutaman kuukauden ikäinen vauva. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. 
Hieman puolen yön jälkeen poliisipartio kiinnitti huomiota keskustassa autollaan sivuluisussa ajavaan kuljettajaan ja pysäytti hänet tarkastusta varten. Noin neljäkymmentävuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 1,24 promillea. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Keskiviikkona aamuyöllä noin neljän aikaan partio pysäytti taajamavalvontatehtävällä Kaakkurissa nuoren mieskuljettajan, joka oli ajokiellossa. Miehelle tehty huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen kannabikselle ja kokaiinille. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Kokonaisuutena tiistain ja keskiviikon välinen yö oli Oulun kenttäjohtoalueella melko rauhallinen. 
 

Liikenne Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Rikokset ja tutkinta Uutinen