Rattijuopumuksia ja ilkivaltaa Pohjois-Karjalassa

9.6.2021 14.41
Uutinen

Itää-Suomen poliisi otti kiinni törkeistä rattijuopumuksista epäiltyjä henkilöitä Lieksassa ja Oukokummussa. Joensuussa autoihin kohdistettiin erilaisia ilkivallantekoja.

Epäilty törkeä rattijuopumus Lieksassa
Poliisi pysäytti mopon Lieksassa, Väinöläntiellä tiistaina kello yhdentoista aikaan. Mopon kuljettajalle tehtiin puhalluskoe, joka näytti tulokseksi 1.00 mg alkoholia litrassa verta. Mopon kuljettaja vietiin verikokeisiin asian varmistamiseksi. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta millekään ajoneuvolle.

Epäilty törkeä rattijuopumus Outokummussa
Tiistai-iltapäivällä hieman ennen kello kolmea poliisi pysäytti henkilöauton Outokummun keskustassa. Kuljettajan puhallus alkometriin oli 1,29 mg litrassa verta. Kuljettaja vietiin verikokeisiin Outokummun terveyskeskukseen. Henkilöauton kuljettaja oli jo aiemmin määrätty ajokieltoon, joten nyt hän syyllistyi kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 

Epäilty törkeä rattijuopumus ja ajo-oikeudetta-ajo Lieksassa
Tiistai-iltana puoli kuuden aikaan Lieksassa piha-alueelle ajoi traktori. Kuljettajalle suoritettiin puhalluskoe. Tulos oli 2,09 promillea eikä kuljettajalla ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. 

Kivi heitettiin sillalta auton tuulilasiin Kuopiontiellä
Tiistai-iltana yhdeksän aikaan Kuopiontiellä, Onttolaan menevän sillan kohdalla kolme nuorta heittivät sillalta kiven auton tullessa sillan ali kohti Kuopiota. Sillalta heitetty kivi osui henkilöauton tuulilasiin, joka meni rikki. Sillan kaiteilla oli kurkottelemassa nuoria, joilla oli lippalakit ja selässään reput. Havaintoja tekijöistä voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen [email protected], vihjepuhelimeen p. 0295415232 tai poliisipäivystykseen p. 0295415320 ma-pe klo 8-16:15. Poliisi toivoo lasten huoltajien ottavan keskusteluun lasten kanssa tällaisen toiminnan. Teko on erittäin vaarallinen ja voi johtaa todella ikäviin seurauksiin. 

Joensuussa Jokikadulla rikottu mopoauton sivuikkuna
Tiistaiaamuna tuli ilmi, että maanantain ja tiistain välisenä yönä oli rikottu mopoautosta sivuikkuna. Mopoauto oli ollut pysäköitynä Joensuussa Jokikadun varrella. 
Havaintoja rikoksesta tai sen tekijästä voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen [email protected], vihjepuhelimeen p. 0295415232 tai poliisipäivystykseen p. 0295415320 ma-pe klo 8-16:15.

Hirvikolari Polvijärvellä
Polvijärvellä Joensuuntiellä sattui hirvikolari keskiviikkoaamuna kello neljän jälkeen. Auton kuljettaja kertoi, että hirvi juoksi vasemmalta puolelta tielle ja kaatui. Autoilija yritti väistää eläimen, mutta oli siitä huolimatta ajanut takajalan yli. Hirvi oli poistunut metsään. Auton kuljettaja oli tarkistanut auton, ei löytänyt siitä vaurioita ja jatkoi matkaa. Hän kertoi tapahtumapaikaksi Joensuusta Polvijärvelle päin, noin kaksi kilometriä ennen Kuorevaarantietä. 
Paikalle hälytettiin myös suurriistavirka-apu selvittämään, oliko eläin loukkaantunut. 
Poliisi muistuttaa hirvikolaripaikalla olevia henkilöitä siitä, että tapahtumapaikka tulee merkitä esimerkiksi sitomalla muovipussi tienviereiseen puun oksaan.  
 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Lieksa Outokumpu Pohjois-Karjala Polvijärvi Uutinen
Itä-Suomen poliisilaitos
liikenne
vahingonteko