Rattijuopumuksia ja murtoja pohjois-Karjalassa

Julkaisuajankohta 6.2.2023 12.52
Uutinen

Rattijuopumuksia Outokummussa ja Joensuussa, mökkimurto Liperissä ja työmaaparakkimurto Joensuussa

Miehen epäillään kuljettaneen henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena ja ajokiellon aikana Outokummun keskustassa sunnuntaina puolen päivän aikaan. Poliisi pysäytti auton, jonka kuljettaja oli jo valmiiksi ajokiellossa. Puhallus alkometriin antoi tulokseksi 1,09 promillea. Kuljettaja toimitettiin verikokeisiin asian varmistamiseksi. 


Sunnuntai-iltana puoli yhdentoista jälkeen Joensuun keskustassa poliisi pysäytti auton kuljettajan tarkastusta varten. Pakettiautolla liikkeellä ollut mies puhalsi alkometriin 0,1 promillea. Miehelle tehtiin myös pikatesti huumausaineille. Testi antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Tämän lisäksi kuljettaja oli jo entuudestaan ajokiellossa. Mies kuljetettiin verikokeiden kautta kuulusteluihin. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

 

Liperissä murtauduttiin Leppilammentien varrella oleviin kiinteistöihin perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Poliisi pyytää kiinteistöjen haltijoita tarkistamaan omat alueensa ja ilmoittamaan mahdollisista vahingoista. Tällä hetkellä poliisilla on tiedossa kaksi kiinteistöä, joissa on vierailtu, ja joista on anastettu irtainta omaisuutta. Myös mm. piharakennusten ovien lukkoja on rikottu. 
Mahdollisesti murtoihin liittyvistä havainnoista (riistakameroiden tallenteista, oudoista kulkijoista ym.) pyydetään ilmoittamaan poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295415232 tai poliisipäivystykseen p. 0295415320 ma-pe klo 8-16.15.

 

Joensuun Siihtalassa rivitalotyömaalla murtauduttiin useisiin varastokoppeihin perjantain ja maanantain välisenä aikana. Varastokopeista lähti varkaiden matkaan huomattava määrä erilaisia työkoneita ja rakennusvälineitä. Suurin osa työkoneista on akkukäyttöisiä. Varkaille kelpasivat niin ollen myös akut ja laturit. 
Mahdolliset havainnot rikokseen liittyen pyydetään ilmoittamaan poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295415232 tai poliisipäivystykseen p. 0295415320 ma-pe klo 8-16.15.
 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Liikenne Liperi Outokumpu Pohjois-Karjala Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta