Rattijuopumuksia Meri-Lapissa

Julkaisuajankohta 7.7.2024 13.50
Uutinen

Meri-Lapissa jäi kiinni kolme rattijuoppoa lauantain 6.7.2024 ja sunnuntain 7.7.2024 välisenä aikana.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus 6.7.2024 kello 19.10 Jäämerentiellä Keminmaalla ajavasta henkilöautosta, jonka kuljettaja on mahdollisesti päihtynyt. Hetkeä myöhemmin tuli uusi ilmoitus, jonka mukaan kyseinen henkilöauto on ajautunut ojaan. Henkilöauton kuljettaja puhalsi tuloksen 1.13 mg/l, joka ylittää törkeän rattijuopumuksen rajan. Kuljettajaa epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kemissä Ruonantiellä jäi kiinni liikenteenvalvonnan yhteydessä päihtynyt henkilöauton kuljettaja 6.7.2024 kello 21.20. Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe oli nolla, mutta huumausaineen pikatesti osoitti positiivisen tuloksen amfetamiinille. Kuljettaja oli olemukseltaan vapiseva ja huonovointinen. Kuljettajan epäillään syyllistyneen asiassa rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Kemissä Kauppakadulla poliisipartio havaitsi valottoman skootterin 7.7.2024 kello 01.35. Skootterin kuljettaja päätti olla noudattamatta poliisin pysähtymismerkkiä ja lähti ajamaan karkuun pitkin keskustan aluetta. Lopulta skootterin kuljettaja luopui karkumatkastaan Lukkarilankadulla. Kuljettaja vaikutti uneliaalta ja sekavalta, mutta huumausaineenpikatesti oli negatiivinen. Skootterin kuljettaja ajoi useita kertoja vastaantulevien kaistalla ja muut liikenteessä olleet ajoneuvot joutuivat väistämään skootteria. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kemi Keminmaa Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta