Rattijuopumus ja hirvikolareita Pohjois-Karjalasssa

24.11.2021 13.00
Uutinen

Joensuussa auton kuljettajaa epäillään liikennerikoksista ja Ilomantsissa tapahtui tiistaina kaksi hirvikolaria.

Kuljettajan epäillään kuljettaneen henkilöautoa huumausaineen vaikutuksen alaisena ja ilman ajo-oikeutta Utrantiellä Joensuussa tiistaina kello kolmentoista aikaan. Tapausta edelsi väitetty kolaritilanne, jossa toinen auto olisi ajanut toisen perään liikennevaloissa. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena, huumausaineen käyttörikoksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Tiistaina hieman ennen kello viittä illalla tapahtui hirvikolari Ilomantsintiellä. Koverossa, Tervasärkän kohdalla hirvi oli juossut tielle ja jarrutuksesta huolimatta henkilöauto oli osunut eläimeen. Hirvi oli poistunut tapahtumapaikalta ja sen perään lähti suurriistavirka-apu.

Samaan aikaan sattui toinen hirvikolari Enosta Ilomantsiin päin. Alkutietojen mukaan hirvi osunut henkilöauton keulaan eikä sen voinnista ollut tietoa. Henkilövahinkoja kolarissa ei syntynyt. Kuljettajan tarkasteltua törmäyspaikkaa, oli ojassa ollut kuollut vasa. Toinen hirvi oli kaatunut mutta jatkanut matkaa metsään. 
Suurriistavirka-apu kutsuttiin apuun. Heiltä tulleen tiedon mukaan hirviemä oli tullut takaisin kolaripaikalle, todennut tilanteen ja poistunut metsään. Emä ei vaikuttanut loukkaantuneelta.   
 

Itä-Suomen poliisilaitos Pohjois-Karjala Uutinen
hirvi
hirvikolarit
huumausainerikokset
liikenne