Rattijuopumus Joensuussa, kolari Kontiolahdella ja törkeä rattijuopumus Joensuussa

24.1.2021 9.38
Uutinen

Naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen henkilöautolla Joensuussa, kahden henkilöauton kolari Kontiolahdella, miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen henkilöautolla Joensuussa

Noin 30-vuotiaan naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta henkilöautolla sekä huumausaineen käyttörikokseen Joensuun Noljakassa, lauantaina kello 18. Poliisi oli tarkastanut kuljettajan ajokunnon normaalissa liikennevalvontatarkastuksessa. Naiselle tehty puhalluskoe oli antanut nollatuloksen, huumepikatesti oli antanut positiivisen tuloksen huumausaineelle. Naisen käytös oli ollut sekavaa, hänen epäillään olleen ajon aikana muun huumaavan aineen kuin alkoholin vaikutuksen alaisena. Naisella ei ole voimassaolevaa ajokorttia.

Henkilöautot olivat kolaroineet Kontiolahden Lehmossa, Kajaanintieltä Lehmoon nousevan rampin ja Kruununtien risteyksessä, lauantaina hieman ennen kello 18.30. Toinen osallinen oli ajanut Kruununtietä Jaamankankaantien suuntaan ja toinen osallinen oli ajanut Kajaanintieltä Lehmoon johtavaa ramppia tarkoituksenaan ajaa Kruununtien yli ja jatkaa matkaa Kajaanintietä Kontiolahden suuntaan. Kajaanintien ramppia ajanut oli jättänyt matkustajan rampin varrella olevalle linja-autopysäkille, ennen kolaria.  Kruununtietä ajanut auton kuljettaja ja etupenkillä istunut matkustaja oli viety ambulanssilla keskussairaalaan tarkistettavaksi, auton takapenkillä ollut matkustaja ei ollut alustavan tiedon mukaan loukkaantunut. Ramppia ajanut, yksin autossa ollut kuljettaja oli viety keskussairaalaan tarkistettavaksi. Molemmat autot olivat vaurioituneet hinauskuntoon. Kruununtietä ajaneen auton turvatyynyt olivat lauenneet ja auto oli vaurioitunut etuosastaan, ramppia ajanut auto oli vaurioitunut oikeasta etuosastaan ja oikeasta takakulmasta. Rampilta Kruununtielle tultaessa on kärkikolmio osoittamassa väistämisvelvollisuudesta.

Noin 30-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen henkilöautolla Joensuun Reijolan ohitustiellä, sunnuntaina noin kello 2. Hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus tieltä suistuneesta, katollaan olevasta autosta. Joensuun suuntaan ajanut auto oli suistunut tien oikealle puolelle, jäänyt ojaan katolleen. Autosta olivat johtaneet yhdet jalkineenjäljet Reijolan eritasoliittymään. Poliisi oli seurannut jälkiä poliisikoiran avulla Vanhalle Valtatielle, autoa kuljettanut mies oli löytynyt Haapajoen kohdalta. Miehelle tehty puhalluskoe oli antanut tuloksen 1,88 promillea. 

 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Kontiolahti Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen
alkoholi
huumausainerikokset
liikennejuopumus
liikenneonnettomuudet
liikennerikokset
liikennevalvonta