Rattijuopumusepäiltyjä ja anastettuja ajoneuvoja Rovaniemellä

10.1.2021 14.52
Uutinen

Erilaiset rattijuopumustehtävät työllistivät Rovaniemen poliisia viikonlopun aikana. Myös Muuli-merkkinen perävaunu sekä Keeway Focus-merkkinen skootteri anastettiin.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 01 aikaan Korkalovaarassa henkilöauton kuljettaja suistui ajosuunnassaan vasemmalle lumipenkkaan ja paikalle hälytetty poliisipartio havaitsi kuljettajan olevan vahvasti päihtynyt. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.


Varhain sunnuntai aamuna kello 06 jälkeen henkilöauton kuljettaja soitti itse hätäkeskukseen kun hänen kuljettama auto oli suistunut tieltä Sodankyläntieltä. Poliisipartio puhallutti paikalla kuljettajan ja hän puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat. Kuljettajaa epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.


Lauantai-iltana poliisi tapasi Korkalovaarassa auton kuljettajan jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja häntä epäillään rattijuopumuksesta huumausaineen osalta. Sunnuntai aamuyöstä kello 03 jälkeen Veitikanharjun kohdalta tavattiin ajosta kuljettaja, jota epäillään myös rattijuopumuksesta huumausaineen osalta. Häneltä löytyi myös huumausaineeksi epäiltyä ainetta hallusta. Kuljettaja otettiin kiinni poliisilaitokselle kuulusteluja varten.


Anastettu perävaunu WMK-143 ja skootteri 12-IFH


Tammikuun alkupäivinä anastettiin Napapiirin Shellin pihalta sinne lukittuna jätetty perävaunu WMK-143. Kärry on merkitään Majava ja siinä on harmaa kuomu. 
Lauantaina 09.01.2021 anastettu Keeway Focus-merkkinen skootteri 12 -IFH Korkalovaarasta, Sudentie 18-20 pihalta. Skootteri on musta ja siinä on oranssi etukate.
Poliisi kaipaa havaintoja molemmista, anastetuiksi ilmoitutuista, ajoneuvoista virka-aikana numeroon p. 0295466250 ja muuna aikana hätäkeskukseen 112. 

Lapin poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Rovaniemi Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
alkoholi
huumausainerikokset
liikennejuopumus
liikennerikokset
perävaunut
skootterit