Rauhallinen viikonloppu Pohjanmaalla

Julkaisuajankohta 18.7.2022 10.35
Uutinen

Viikonloppu on poliisin näkökulmasta ollut rauhallinen Pohjanmaalla. Meno on myös ollut rauhallista alueen kesätapahtumilla.

Hälytystehtäviä oli viikonloppuna yhteensä 679 kappaletta, päihtymyksen ja häiriökäyttäytymisen vuoksi kiinniotettuna oli 34 henkilöä ja rikosperusteisesti kiinniotettuna viisi henkilöä.

Rattijuoppoja tavattiin liikenteessä 12 kappaletta, näistä viisi epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Närpiössä Rantatiellä, Närpiöntien liikenneympyrässä epäilty rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta sunnuntaina 17.7. puolen kahden jälkeen yöllä. Henkilöauton kuljettaja oli poliisin käsityksen mukaan tullut Rantatietä Korsnäsin suunnasta suurta nopeutta. Vähän ennen liikenneympyrää oli auto ajautunut tien oikeaan reunaan ja jatkanut sitten suoraan kohti liikenneympyrää jatkaen matkaansa liikenneympyrän yli ja ajokaistan yli. Tämän jälkeen auto oli osunut keskikorokkeeseen ja jatkanut sitä pitkin noin 30 metrin matkan ja pysähtynyt korokkeen päälle. Alueella on 50 km/h nopeusrajoitus. Paikalla oli poliisin lisäksi pelastuksen yksiköitä sekä sairaankuljetuksen yksiköitä. Henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti.

Perjantaina 15.7.2022 ennen klo 17 poliisi sai ilmoituksen onnettomuudesta Jurvantiellä Kolinantien risteyksessä, Maalahdessa. Ajoneuvo törmäsi jalankulkijaaan tiealueella missä on 100km/h nopeusrajoitus. Nainen menehtyi onnettomuuspaikalla. Ajoneuvoa kuljetti mies. Tapahtunutta tutkitaan tälle hetkellä nimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus sekä kuolemansyyn tutkinta. Poliisi ei tiedota asiasta enempää koska asiaan liittyy salassa pidettävä kuolemansyyn selvittäminen.

Moottoripyöräpoliisi lähti seuraamaan voimakkaasti kiihdyttävää autoa Pohjan valtatiellä Seinäjoella perjantai iltana. Autolle mitattiin nopeudeksi 173 km/h, alueen nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pahoinpitelyilmoituksia kirjattiin viikonloppuna 16 kappaletta, näistä tapauksista viisi tutkitaan lievänä pahoinpitelynä. Suurin osa tapauksista, seitsemän kpl, oli tapahtunut yksityisellä alueella. Viisi oli sattunut yleisellä paikalla ja kolme yleisötilaisuuden yhteydessä. 
 

Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta