Ravitsemusliikkeiden valvontaiskussa ei kohdattu suuria puutteita

5.10.2021 12.50
Uutinen

Sisä-Suomen poliisilaitoksen lupavalvontayksikön, ulkomaalaistutkinnan sekä valvonta- ja hälytystoiminnan henkilöstö osallistui valtakunnalliseen anniskelupaikka- ja ulkomaalaisvalvontateemaan. Mukana 2-3.10.2021 suoritetussa valvontaiskussa oli myös Aluehallintoviraston henkilöstöä.

Poliisilaitoksen alueella suoritettu valvontaisku kohdistettiin suunnitellusti ravitsemusliikkeisiin. Valvonnan yhteydessä tarkastettiin yhteensä 36 ravintolaa. Lisäksi illan ja yön aikana poliisi selvitti noin 50 ravintoloissa työskentelevän ulkomaalaisen henkilön maassaolo- ja työnteko-oikeuksia. Laittomasti maassa olevia henkilöitä ei tavattu. Poliisi tarkasti valvontaiskussa myös yksityisen turvallisuusalaan liittyviä lupia. 

Aluehallintoviraston arvion mukaan meno ravintoloissa oli yllättävän rauhallista ja ilmi tuli pääasiassa pieniä asiakirjoihin liittyviä epäkohtia, joita ohjeistettiin korjaamaan, sekä muutamia päihtyneiden oleskeluja anniskelualueella.

Valvontaisku onnistui hyvin ja yhteistyö Aluehallintoviraston kanssa sujui mallikkaasti. Tiivistä yhteistyötä valvonnan merkeissä jatketaan.
 

Poliisin lupapalvelut Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen
Sisä-Suomen poliisilaitos
ravintolat
valvonta
viranomaisyhteistyö