Rekka-auto törmäsi linja-auton kylkeen Iittalassa

Julkaisuajankohta 18.1.2022 10.47
Uutinen

Hämeessä oli hyvin liikennepainotteinen vuorokausi. Poliisipartioiden tehtäviin sisältyi muun muassa liikenneonnettomuuksia ja rattijuoppoja.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän maanantaina iltapäivällä Helsinki-Tampere moottoritielle Iittalaan. Ilmoituksen mukaan rekka oli törmännyt pysähtyneeseen linja-autoon. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että linja-autoon oli tullut tekninen vika ja tämän vuosi se oli pysähtyneenä tienlaidassa. Nelikymppinen mies oli ajanut kuorma-auton ja perävaunun yhdistelmällä moottoritietä etelän suuntaan, kun hän oli havainnut linja-auton pysähtyneenä osittain hänen käyttämällä ajokaistalla. Kuljettaja oli yrittänyt väistää linja-autoa viereiselle ajokaistalle, mutta törmäsi yhdistelmällä linja-auton vasempaan kylkeen. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat törmäyksessä pahoin.
Kumpikaan kuljettajista ei loukkaantunut törmäyksessä. Linja-autossa ei ollut matkustajia. Rekka-auton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Poliisipartio sai maanantaiaamuna tehtävän Lahden Launeelle. Ilmoituksen mukaan Uudenmaankadun ja Pohjoisen Liipolankadun risteyksessä oli tapahtunut henkilöauton ja linja-auton välinen kolari. Poliisipartio sai selville, että linja-auto oli tulossa vihreiden liikennevalojen palaessa Pohjoiselta Liipolankadulta tarkoituksena ylittää Uudenmaankatu Liipolan suuntaan. Parikymppinen nainen oli ajanut henkilöautolla Uudenmaankatua keskustan suunnasta ja hänen epäillään jättäneen noudattamatta punaisen liikennevalon törmäten linja-auton kylkeen.
Henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Kanta-Hämeessä tavattiin huumeista päihtyneitä kuljettajia

Poliisipartio pysäytti henkilöauton maanantaina aamupäivällä Kinturissa kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva nelikymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen eikä hän suostunut huumepikatestiin. Hänet vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi. Tämä oli kuljettajan kolmas kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.
Lisäksi miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä luvaton kaasusumutin. Tapahtunutta tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena ja lievänä ampuma-aserikoksena.

Keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen maanantai-iltana Riihimäen Hirsimäessä. Poliisipartio pysäytti henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettaja käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi.

Poliisipartio oli suorittamassa liikennevalvontaa tiistain vastaisena yönä kello yhden aikoihin huoltoaseman pysäköintialueella Janakkalan Tervakoskella. Partio pysäytti alueelle ajaneen henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljetti kuusikymppinen mies, jonka huumepikatesti oli positiivinen. Hänen kuljettamaan autoon määrättiin tehtäväksi paikanetsintä, jonka yhteydessä autosta löytyi vähäinen määrä huumausaineita. Lisäksi hänen hallusta turvallisuustarkastuksen yhteydessä huumaavia lääkeaineita. 
Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikoksiin. Hänet määrättiin myös väliaikaiseen ajokieltoon.

Lahdessa vastustettiin järjestyksenvalvojaa ja näpisteltiin puukko hallussa.

Kauppakeskuksen vartijat ottivat kiinni nelikymppisen myymälävarkaan maanantai-iltana Lahden Karistossa. Mies oli anastusilmoituksen mukaan laittanut taskuihinsa noin 20 euron arvosta tuotteita kauppakeskuksen marketissa. Vartijat olivat löytäneet näpistelijän hallusta teräaseen. Mies kuulusteltiin epäiltynä näpistykseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon. Hänellä on 23 aikaisempaa anastusrikosta vuoden sisällä.

Keski-Ikäiselle miehelle kirjoitettiin sakko järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Kauppaliikkeen järjestyksenvalvojat oli suorittamassa heille kuuluvaa tehtävää maanantaina aamupäivällä Lahden keskustan kauppaliikkeessä. He olivat useita kertoja kehottaneet ja käskeneet häiriöksi ollutta miestä poistumaan liikkeestä. Mies oli ilmoittanut vartijoille, että menee painiksi, mikäli häntä yritetään poistaa. Vartijoiden poistaessa miestä kuljetusotteessa oli hän yrittänyt irtaantua otteesta. Mies jouduttiin kaatamaan maahan ja laittamaan hänelle käsiraudat.

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän kerrostaloasuntoon maanantaina iltapäivällä Lahden keskustaan. Asunnosta tavattiin parikymppinen mies. Partio havaitsi asunnon pöydällä olevan huumaavia lääkkeitä. Asuntoon tehtiin kotietsintä, jonka yhteydessä asunnosta löytyi kaasusumutin ja huumaavia lääkeaineita. Nuoren miehen epäillään syyllistyneen lievään ampuma-aserikokseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Hämeenlinnassa mieskaksikolta löytyi patruunoita, huumausaineita ja teräaseita

Poliisipartio havaitsi partioinnin ohessa rappusilla makaavan miehen maanantaina iltapäivällä Hämeenlinnan keskustassa. Miehen hallusta löytyi muutamia teräaseita, huumausaineita, ampuma-aseen patruunoita ja anastetuksi ilmoitettuja asiakirjoja. Paikalle tuli miehen kaveri, jonka hallusta löytyi myös teräase ja ampuma-aseen patruunoita. Kolmekymppiset miehet otettiin kiinni epäiltynä ampuma-aserikokseen.

Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Riihimäki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta