Rovaniemen MM-ralli on alkanut rauhallisissa merkeissä

26.2.2021 21.33
Uutinen

Poliisi on suorittanut perjantaina rallin ensimmäisenä päivänä aktiivisesti valvontaa sekä maantiellä, että myös maastossa Metsähallituksen erätarkastajien kanssa. Vakavampia tapahtumia tai vaaratilanteita ei ole tullut poliisin tietoon perjantaina klo 21 mennessä.

Maastossa ja kelkkaurilla on tarkastettu yli 100 moottorikelkkaa, joista luvattomia kelkkailijoita on ollut kymmenkunta. Suurin osa kelkkailijoista on kuitenkin kelkkaillut säännösten mukaisesti. Lisäksi tien päällä on todettu muutamia yksittäisiä ylinopeuksia.


Poliisi toivoo yhdessä järjestäjän kanssa, että rallit saataisiin vietyä loppuun asti turvallisesti ilman yleisöä myös lauantaina ja sunnuntaina. Lisäksi tien päällä liikkuessa korostetaan huomioimaan ralliliikenteen tuoma lisäys normaaliin liikenteeseen. Tämän lisäksi hiihtolomalaisten vaihtopäivä aiheuttaa pääteillä huomattavaa liikenteen määrän lisäystä. Poliisi muistuttaa edelleen, että moottorikelkkailu maastossa vaatii maanomistajan luvan.


Poliisi jatkaa aktiivista valvontaa tien päällä ja maastossa yhdessä erätarkastajien kanssa myös lauantaina ja sunnuntaina.
 

Lapin poliisilaitos Lappi Liikenne Uutinen
Lapin poliisilaitos
liikenne
organisaatiot
poliisi
poliisilaitokset
ralliautoilu