Ryöstö Karkkilassa ja säännöt unohduksissa Hangon kevyessä liikenteessä

Julkaisuajankohta 10.7.2024 13.48
Uutinen

Useamman nuoren joukko ryösti alaikäisen Karkkilassa 7.7. Kerromme Länsi-Uudenmaan poliisin viikkotiedotteessa myös tarkemmin menneen viikonlopun huolimattomasta liikennekäytöksestä Hangossa. Lisäksi muistutamme lähestyvästä aikarajasta, joka koskee ampumakelvottomia aseita.

Holtitonta toimintaa kevyessä liikenteessä Hangossa

Tiedotimme sunnuntaina 7.7. siitä, että poliisilla riitti tehtävää Hangon Regatta -purjehdustapahtuman lieveilmiöiden parissa. Yleisen järjestyksen lisäksi tekemistä oli kuitenkin myös liikenteenvalvonnassa, sillä kevyt liikenne oli alueella erittäin runsasta. Moni kulkija liikkui holtittomasti ja oli välinpitämätön liikennesääntöjen suhteen. Harvassa pyörässä oli valoja ja useat nuoret ajoivat sähköskuuteilla vaarallisesti. Kokonaisuutena on ihme, että vakavia vahinkoja ei sattunut.

Poliisi valvoi teiden päällä myös autonkuljettajien ajokuntoa ja teettikin viikonloppuna 127 puhalluskoetta. Viikonlopun aikana kohtasimme 10 rattijuopumusta ja 10 törkeää rattijuopumusta.

Viikonlopun seurauksina poliisi kirjasi muun muassa kolme ajokieltoa, kolme törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, 19 sakkoa sekä takavarikkoja ja liikennevirhemaksuja.

Alaikäinen ryöstettiin Karkkilassa

Poliisi sai ilmoituksen ryöstöstä Karkkilassa sunnuntai-iltana 7.7. Tapahtumapaikalla poliisi tapasi alaikäisen pojan, jolta tuli verta nenästä. Hän kertoi sopineensa vaatekaupat Snapchatissa. Pojan tullessa ostamaan vaatetta vastassa oli useamman, noin 6-7 nuoren porukka.

Kaupat tehtiin, mutta tämän jälkeen porukan ja pojan välille syntyi suukopua ja pojan kimppuun käytiin nyrkein. Hänet myös kaadettiin maahan ja häntä potkittiin. Yhdellä epäillyllä tekijällä oli mukanaan puukko. Pojalta myös vietiin 50 euroa.

Poliisi sai saman päivän aikana selville erään epäillyn henkilöllisyyden ja puhutti häntä vanhempiensa kodissa. Kotiin tehtiin myös kotietsintä. Nyt poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä ja tutkii tapausta rikosnimikkeellä törkeä ryöstö.

Ampumakelvottomaksi tehdyt aseet ilmoitettava tulevaan maanantaihin mennessä

Maanantai 15.7. on viimeinen päivä, jolloin pysyvästi ampumakelvottomaksi tehtyjä ampuma-aseita voi ilmoittaa poliisille. Ilmoitusvelvollisuus koskee yksityisiä henkilöitä, yhteisöjä, yrityksiä, säätiöitä ja kuolinpesiä. Ilmoittamaton ase voi johtaa sakkorangaistukseen.

Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti osoitteessa poliisi.fi/asiointi. Muista nämä asiat ilmoitusta tehdessäsi:

  • Kerro lisätiedoissa, mistä ja milloin ase on hankittu
  • Tallenna liitteeksi kuva aseen deaktivoinnin yhteydessä saadusta deaktivointitodistuksesta
  • Tallenna liitteeksi myös kuvia aseesta
  • Lomake ohjeistaa tarpeellisten tietojen täyttämisessä
  • Poliisi kutsuu esittämään aseen vain, jos lomakkeella ei ole annettu tarpeeksi tietoja rekisteröintiä varten.

Voit tehdä ilmoituksen myös poliisiasemalla. Varaa asiointia varten aika poliisi.fi/ajanvaraus -palvelussa ja ota mukaan kopio deaktivointitodistuksesta ja kuvia aseesta.

Liikenne Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta