Ryöstö, vahingontekoja ja varkauden yritys Joensuussa sekä törkeä rattijuopumus Polvijärvellä

26.10.2021 11.16
Uutinen

Mies anasti tietokoneen liikkeestä ja uhkasi kiinnioton yhteydessä sumuttimella myyjää Joensuussa. Yliopiston ikkunoita rikottu ja murtauduttu varastoon Joensuussa. Päihtynyt mies kuljetti autoa Polvijärvellä.

Miehen epäillään syyllistyneen ryöstöön Joensuun Käpykankaalla, Voimatiellä sijaitsevassa kodinkoneliikkeessä maanantaina kello 19.15 jälkeen.  tapahtumasta oli ilmoitettu hätäkeskukseen. Myyjä ja ostaja olivat siirtyneet kassalla maksua varten. Kesken maksutapahtuman mies oli ottanut kannettavan tietokoneen käteensä ja oli lähtenyt juoksemaan ulko-ovea kohti. Myyjä oli tavoittanut miehen tuulikaapissa ja tarttunut miestä kiinni vaatteista. Myyjän ja miehen ollessa ulkona, oli kannettava tietokone pudonnut maahan. Mies oli uhannut myyjää sumutteella, jolloin myyjä oli perääntynyt ja mies oli juossut kannettavan tietokoneen kanssa pihalla odottamassa olleeseen hopean väriseen Volvo V70-malliseen autoon takapenkille ja auto oli poistunut Kajaanintien (VT 6) suuntaan. Mies oli ollut iältään noin 25-30-vuotias, hoikka, oranssi/sininen takki, jossa valkoisella Nike-teksti rinnassa, oranssi yläosa ja sininen takin alaosa, harmaa pipo, siniset housut, tummat kengät, joissa valkoiset pohjat. Anastettu kannettava tietokone oli Asus TUF Gaming Dash F 15 FX516PM-HN013T-mallinen, näytön koko 15,6".  

Joensuun Otsolassa, Opiskelijankadulla ja Tulliportinkadulla oli koulurakennuksesta rikottu 13 ikkunaa kivillä heittämällä sekä Opiskelijankadulla oli rakenteilla olevaan kerrostaloon oli yritetty murtautua tiistaina hieman ennen kello 4. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu koulun pihalla seisovasta ja huutelevasta nuorehkosta miehestä sekä lasin rikkoutumisen äänistä. Poliisi oli ottanut tapahtumapaikalta kiinni miehen. Poliisi tutkii tapahtumia vahingontekona ja varkauden yrityksenä.
Mahdollisia havaintoja edellä mainittuun ryöstöön sekä vahingontekoon ja varkauden yritykseen liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen [email protected], vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15.


Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen henkilöautolla Polvijärven keskustassa Kaavintiellä (Seututie 502) tiistaina heti puolen yön jälkeen. Poliisi oli pysäyttänyt miehen kuljettaman auton normaalissa liikennevalvontatarkastuksessa. Miehelle tehty puhalluskoe oli antanut tuloksen 2,53 promillea.
 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Pohjois-Karjala Polvijärvi Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Itä-Suomen poliisilaitos
liikennejuopumus
myymälävarkaus
vahingonteko
varkaus