Ryöstön yrityksen kohteena vanhempi rouva Hämeenlinnassa

31.7.2021 9.50
Uutinen

Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti normaali viikonlopun aloitus. Partioilla oli tehtäviä 278 kappaletta vuorokauden aikana. Partiot kirjasivat muutamia ilmoituksia pahoinpitelyistä, vahingonteoista ja rattijuopoista.

RIIHIMÄKI. Poliisipartio oli turvaamassa ensihoidon tehtävää puolenyön aikaan yksityisasunnossa Riihimäen Peltosaaressa. Asunnossa oli kolmekymppinen mies, joka ei suostunut hoidettavaksi vammojensa vuoksi. Ensihoidon yksikkö ja poliisipartio poistuivat asunnosta kerrostaloasunnosta ulos. Heidän ollessa ulkona oli kolmekymppinen mies heittänyt asunnon parvekkeelta painavan kattilan ja juomatölkkejä alas.
Poliisipartio meni taksin asuntoon, koska mies oli toimillaan aiheuttanut vaara muiden hengelle ja terveydelle. Hänet otettiin kiinni Poliisilaki perusteisesti rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi. Mies ei kuitenkaan suostunut lähtemään mukaan ja alkoi vastustamaan kuljetusta. Hän uhkasi molempia poliisipartion konstaapeleja väkivallalla. Poliisiautoon laitettaessa mies yritti potkaista toista konstaapelia eikä suostunut menemään poliisiauton kuljetustilaan. Tilanteessa jouduttiin käyttämään kaasusumutinta, jonka jälkeen mies rauhoittui. Hänen epäillään syyllistyneen virkamiehen välivaltaiseen vastustamiseen.

RIIHIMÄKI. Kahden parikymppisen naisen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn lauantain vastaisena yönä noin kello kahden aikoihin Riutanharjun tanssilavalla. Tilanteessa oli tönitty ja lyöty nyrkein siten, että toiselle naisista tuli haava pään alueelle. 

RIIHIMÄKI. Hätäkeskus antoi partiolle tehtävän perjantaina puolenpäivän aikaan Riihimäen keskustan kaupan pysäköintialueelle. Ilmoituksen mukaan pysäköintialueella oli henkilöautolla peruutettu jalankulkijan päälle. 
Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että 80-luvulla syntynyt nainen oli peruuttanut henkilöautolla pysäköintiruudusta. Hän ei ollut havainnut ajoissa rollaattorin kanssa liikkunutta vanhempaa naista törmäten häneen. Jalankulkija kaatui törmäyksen voimasta. Ensihoito kuljetti jalankulkijan sairaalaan tarkastuksiin. Henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio sai perjantaina kello 18 aikoihin tehtävän Palokunnankadulle. Ilmoituksen mukaan vanhemmalta rouvalta oli yritetty anastaa käsilaukku rappukäytävässä. Tapahtumapaikalla partiolle selvisi, että 30-luvulla syntynyt nainen oli mennyt rappukäytävään ja hän oli huomannut miehen seuraavan häntä sinne. Mies oli rappukäytävässä yrittänyt anastaa naisen käsilaukun. Rollaattorilla liikkunut asianomistaja oli kaatunut tilanteessa ja mies oli yrittänyt repiä käsilaukkua naisen hallusta siinä kuitenkaan onnistumatta. Nainen loukkaantui tilanteessa ja ensihoidon yksikkö tarkasti hänet tapahtumapaikalla.
Todistajilta saatujen tuntomerkkien perusteella poliisipartio tapasi niihin sopivan parikymppisen miehen Eino Leinon kadulla. Hänet otettiin kiinni epäiltynä ryöstön yritykseen. Hänen hallussa olleesta vyölaukusta löytyi säilöönpanotarkastuksen yhteydessä puukko ja nyrkkirauta. Ryöstön yrityksen lisäksi miehen epäillään syyllistyneen vaarallisen esineen hallussapitoon nyrkkiraudan osalta ja puukon osalta häntä epäillään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

HÄMEENLINNA. Poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten lauantain vastaisena yönä kello neljän aikoihin Iittalassa. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva kuusikymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Miehen kuljettama auto oli määräaikaiskatsastamaton ja siihen oli kiinnitetty siihen kuulumaton rekisterikilpi. Lisäksi mies ei ollut rekisteröinyt auto hänen nimiinsä määräajassa.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen ja ajoneuvorikkomukseen.

HÄMEENLINNA. Mies meni pyytämään tupakkaan tulta parikymppiseltä nuorelta mieheltä puolenyön aikoihin Hämeenlinnan kirkkopuistossa. Mies ei saanut tulta tupakkaan vaan nyrkiniskun kasvoihinsa parikymppiseltä mieheltä. Lyöjää epäillään lievästä pahoinpitelystä.

IITTI. Poliisipartio sai perjantaina kello 16.40 hätäkeskukselta tehtävän Saviointielle, missä henkilöauto oli ajanut ojaan ja sen kuljettaja vaikuttaa päihtyneeltä. Tapahtumapaikalla partiolle selvisi, että seitsemänkymppinen nainen oli suistunut ajosuunnassaan oikealle ojaan. Nainen istui kuljettajan paikalla lähes sammumispisteessä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 1,68 mg/l tuloksen. Kuljettaja vietiin tarkkailuun sairaalaan.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

ORIMATTILA. Nuoren naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen lauantain vastaisena yönä Artjärvellä. Nainen oli peruuttanut omakotitalon pihassa törmäten pysäköityyn autoon, joka oli törmäyksen voimasta osunut toiseen pysäköityyn autoon. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 1,78 promillea. Nainen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

LAHTI. Parikymppinen mies rikkoi ravintolan ikkunan lauantaiyönä kahden aikoihin Aleksanterinkadulla. Ilmoituksen mukaan hän oli haastanut riitaa ja tapellutkin jonkun kanssa. Partio mennessä tapahtumapaikalle oli nuorukainen ollut ajoradalla ilman paitaa. Hän alkoi välittömästi harata vastaan partiolle, mutta se loppui partion laittaessa hänelle käsiraudat. Mies pääsi putkaan odottamaan kuulusteluja vahingonteosta.

LAHTI. Kolmekymppinen mies purki kiukkuaan henkilöautoon lauantain vastaisena yönä Lahden Paavolassa. Hänen epäillään rikkoneen henkilöautosta ikkunan. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus vahingonteosta ja mies vietti yönsä putkassa.

LAHTI. Viisikymppinen mies kuljetti henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena Lahden Karistossa. Hän puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen, mutta tarkkuusalkometrikokeessa hän puhalsi 0,64 mg/l. Tulos ylittää törkeän rattijuopumuksen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
 

Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Iitti Kanta-Häme Lahti Liikenne Orimattila Päijät-Häme Riihimäki Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
huumeet
liikennejuopumus
liikenneonnettomuudet
ryöstö
vahingonteko