Ryöstöt, asuntomurrot sekä kortittomat ja päihtyneet kuljettajat työllistivät poliisia Itä-Uudellamaalla

Julkaisuajankohta 11.6.2024 13.22
Uutinen

Viime viikolla poliisin tehtävissä näkyivät ryöstöt, asuntomurrot sekä kortittomat ja päihtyneet kuljettajat. Lisäksi Vantaalla maaliskuussa tapahtuneen vakavan väkivallanteon esitutkinta on saatu loppusuoralle ja tapaus siirtyy pian syyteharkintaan.

Vantaalla maaliskuussa tapahtuneen vakavan väkivallanteon esitutkinta loppusuoralla

Vantaan Hiekkaharjussa 27.3.2024 tapahtuneen, tapon yrityksenä tutkitun väkivallanteon esitutkinta on nyt loppusuoralla Itä-Uudenmaan poliisissa.

- Neljän miehen epäillään yksissä tuumin aiheuttaen Hiekkaharjun juna-asemalla sijaitsevalla pysäköintipaikalla uhrille sairaalahoitoa vaativat vammat, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Asko Sartanen.

- Poliisipartio oli havainnut puukotuksen uhrin auton takapenkillä tavallisen liikennepysäytyksen yhteydessä. Tässä näkyy poliisin tekemän valvontatyön merkitys. Liikenteenvalvontaa tehnyt poliisipartio oli kiinnittänyt huomioita ajoneuvoon ja päätti pysäyttää sen. Pysytyksen yhteydessä tehtiin havainto loukkaantuneesta henkilöstä autossa ja tätä kautta asia tuli poliisin tietoon, sanoo Sartanen.

Esitutkinnan aikana poliisilla on ollut kiinniotettuna useita henkilöitä, mutta itse väkivallanteosta epäillään neljää henkilöä.

- Tällaisiin yleisillä paikoilla tapahtuviin väkivallantekoihin kohdistuu merkittävä selvittämisintressi. Yhteiskunnan näkökulmasta on tärkeää saada rikosvastuu toteutumaan, ja poliisi on tässä tietysti esitutkintaviranomaisena keskeisessä roolissa syyttäjän ja tuomioistuinlaitoksen kanssa. Tässä tapauksessa asiaan ja tapahtumien kulkuun kyettiin saamaan selvitystä mm. kattavien kuulustelujen ja erilaisten salaisten pakkokeinojen käyttämisellä.  Asia saatetaan syyteharkintaan lähiaikoina, Sartanen kertoo.

Kesäisen kiireinen viikko - tehtäviä yli 2000

Viime viikko Itä-uudellamaalla oli kesäisen kiireinen ja erilaisia poliisitehtäviä hoidettiin yli 2000. Viikonlopun päivävuorot olivat hieman rauhallisempia ja tehtävät painottuivat tuttuun tapaan viikonlopun yövuoroihin

- Kotihälytystehtäviä viikolle kertyi poliisille yhteensä 102. Tehtävissä näkyivät vahvasti ryöstöt, asuntomurrot ja päihtyneenä ajaneet kuljettajat, kertoo komisario Katri Lehti.

Kortittoman kuljettajan auto takavarikoitiin

Liikennepoliisisektorin partiot tavoittivat viikonloppuna liikenteestä taas useita kortittomia kuljettajia.

- Tehtävistä mainittakoon perjantaina 7.6. iltapäivällä Kehä III:lla seilaavasta autosta tavoitettu kolmekymppinen kuljettaja, jolla ei ikinä ole ollutkaan ajo-oikeutta. Miehellä oli kontollaan 36 aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä, kertoo komisario Katri Lehti

Toinen kortiton kuljettaja jäi kiinni liikenteenvalvonnan yhteydessä 9.6. sunnuntain vastaisena yönä Tuusulantiellä. Tällä parikymppisellä miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Aikaisempia kulkuneuvon kuljettamaisia oikeudetta hänelle oli ehtinyt kertyä vuoden aikana 26. Poliisi takavarikoi miehen kuulettaman henkilöauton, Lehti jatkaa.

Viikonloppuna liikennepoliisisektorin partioita työllistivät tuttuun tapaan myös rattijuopot, kovat ylinopeudet sekä Vantaan Ruskeasannalla sijaitsevalle huoltoasemalle ja Katriinantielle kerääntyneet väkijoukot.

Puinen autiotalo paloi kivijalkaan - poliisi pyytää havaintoja

Poliisin partio sai lauantai-ilta noin kello 19.20 tehtävän Vantaalle Kinkerikujalle, missä ilmoituksen mukaan paloi autiotalo. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Poliisi pyytää havaintoja ja vihjeitä talon lähistöllä lauantai-iltana liikkuneista henkilöistä. Vihjeet pyydetään ilmoittamaan poliisin sähköpostiin vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

Lompakko varkaiden matkaan

Varkaat iskivät viime maanantaina 3.6. Järvenpäässä Alankotiellä pysäköitynä olleeseen pakettiautoon anastaen sieltä lompakon ja matkapuhelimen.

- Epäiltyjä tekijöitä oli silminnäkijän mukaan kolme, joista yhden henkilöllisyys on jo poliisin tiedossa. Hän on kuulustelussa myöntänyt teon.

Pakettiauton ovet eivät tekohetkellä olleet lukossa ja poliisi muistuttaakin, että tällaisissa tapauksissa tilaisuus valitettavan usein tekee varkaan eli auton ovet kannattaa aina lukita, vaikka poistuisi paikalta vain hetkeksi.    
 
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta