Salon murhatutkimus: kaksi epäiltyä vapautettu tutkintavankeudesta

Julkaisuajankohta 31.1.2024 14.58
Uutinen

Poliisi on jatkanut Salossa 11. tammikuuta tapahtuneen henkirikoksen esitutkintaa muun muassa epäiltyjä kuulustelemalla. Tutkintavangeista kaksi on vapautettu.

Poliisi on edistynyt Salossa vajaa kolme viikkoa sitten tehdyn henkirikoksen tutkinnassa.

Poliisin päätöksellä kaksi epäiltynä olevaa naista on vapautettu tutkintavankeudesta. Vapauttamisesta huolimatta naisia epäillään edelleen murhasta.

– Päätöstä tutkintavankeudesta vapauttamisesta harkittaessa on otettu huomioon se osuus tutkittavasta rikoksesta, joka heillä tällä hetkellä vaikuttaisi olevan. Lisäksi on otettu huomioon kohtuullisuuteen liittyviä seikkoja, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Tutkintavankeudesta voi vapautua joko käräjäoikeuden tai poliisin päätöksellä. Jokaisen tutkintavangin osalta pakkokeinon välttämättömyys harkitaan erikseen ja tapauskohtaisesti. Vangitseminen on vahva pakkokeino, joka edellyttää välttämättömyyttä.

Tutkinta jatkuu monipuolisilla esitutkintatoimenpiteillä

Epäillyn henkirikoksen tutkinta Lounais-Suomen poliisissa jatkuu edelleen aktiivisena. Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä muun muassa kuulusteluilla, laite-etsintöjen materiaalisella tutkinnalla ja teknisen tutkinnan tuloksia hankkimalla.

– Tutkinnassa on päästy reippaasti eteenpäin, mutta kuitenkin merkittävä määrä työtä on yhä tekemättä, Kuure summaa.

Epäilty murha tapahtui Salon Kiikalassa 11. tammikuuta. Teosta epäillään kahdeksaa iältään 18–40-vuotiasta henkilöä. Poliisilla on käsitys henkirikoksen syystä, tapahtumien kulusta ja epäiltyjen osallisuudesta.

Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Salo Uutinen Varsinais-Suomi